ERDON Helyi hírek

2013.12.04. 09:20

Megemlékező gyászmise

December 3-án, kedden délután megemlékező gyászmisét tartottak az egy éve tragikus körülmények között elhunyt Vilhan Piroska emlékére.

December 3-án, kedden délután megemlékező gyászmisét tartottak az egy éve tragikus körülmények között elhunyt Vilhan Piroska emlékére.

December 3-án volt egy éve annak, hogy a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum bentlakásának pedagógusa, a bentlakók Pirike nénije utolsó alkalommal ébresztette fel a diákokat, akiket saját gyermekeiként terelgetett minden nap. A tragikus körülmények között elhunyt Vilhan Piroska emlékére gyászmisét tartottak a Szent László római katolikus templomban. Rokonokkal, tanárokkal, diákokkal, barátokkal telt meg a Szent László templom, akik együtt imádkoztak lelke üdvéért és örök nyugalmáért. Tóth Attila Levente káplán a gyászmise alkalmával megemlékezett Vilhan Piroskáról, aki több mint 27 évig gondozta a gyermekeket, sokszor pótmamájukként.

Búcsúgondolatok

„Isten akarata az, hogy a világban nem legyen bűn és gonoszság, de ha körülnézünk, mindenhol rosszat, bűnt és gonoszságot látunk. Feltevődhet a kérdés, hogy vajon az Úr miért engedi mindezt? Isten irányt mutat nekünk: először szívünkben kell rendet teremteni és dönteni az Úr mellett. Isten köztünk van, de másokban is keresnünk kell arcát. Piroska testvérünk is megmutatta Isten arcát minden nap, mikor a gyermekekkel foglalkozott. Kérjük az Istent, hogy mi is lehessünk az Úr meghosszabbított karjai, és hogy megmutathassuk másoknak is istenarcunkat” – mondta el Tóth Attila Levente. A szentbeszédet követően az iskola egyik bentlakója osztotta meg búcsúzó gondolatait. „Mindenki Pirike nénije varázsolta különlegessé a bentlakás életét. Terelgetett, vigyázott ránk, együtt örült velünk. Sajnáljuk, hogy ezeket a dolgokat már nem hálálhatjuk meg neki, de büszkék vagyunk rá, hogy ismerhettük. Ha tudjuk, hogy aznap utoljára látjuk, nem engedtük volna elmenni” – hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!