ERDON Helyi hírek

2013.12.15. 14:11

Gyermekrajzokból nyílt kiállítás

Csütörtök délután nagyvárad-réti óvodákba járó gyermekek szép és színes alkotásaiból nyílt kiállítás a Csillagocska Református Zeneóvodában.

Csütörtök délután nagyvárad-réti óvodákba járó gyermekek szép és színes alkotásaiból nyílt kiállítás a Csillagocska Református Zeneóvodában.

Kecskés Edit intézményvezető elmondta: a néhány héttel korábban meghirdetett felhívásukra három óvoda válaszolt, a 34. számú, a Szent Lászlóról elnevezett és a gyengén látók óvodája, melyekhez házigazdaként természetesen ők is csatlakoztak. Végül tizenkilenc pályaművet állítottak ki, melyet egy három fős szakértői testület értékelt, Márton Katalin képzőművésszel, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium rajztanárnőjével az élen. Amúgy a gyermekek nagyon élvezték az alkotói folyamatot, ez abból is kitűnt, hogy ottjártunkkor többen lelkesen mutogatták szüleiknek, óvó nénijüknek, hogy az ő vízfestményeik is megtekinthetőek.

Az alkalomhoz illő rövid tárlatnyitó után az óvodások a kihelyezett kis asztalkáknál karácsonyi üdvözlőlapokat és asztaldíszeket készíthettek, majd Benedek Árpád zenepedagógus a Luca-napi szokásokat (tollfosztás, kotyolás, kukorica szemelés, a három lábú szék története) ismertette nekik. Az együttlét ezután gyermek táncházzal folytatódott. Akik a népi játékok gyakorlásba elfáradtak, finom teát és kalácsot fogyaszthattak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!