ERDON Helyi hírek

2013.11.07. 10:26

Tökjó délután a Lorántffyban

Az elmúlt évek hagyományához híven idén hatodik alkalommal szervezték meg a Tökjó délutánt november 6-án a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban.

Az elmúlt évek hagyományához híven idén hatodik alkalommal szervezték meg a Tökjó délutánt november 6-án a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban.

Mint minden évben, úgy idén is november első hetében szervezte meg a gimnázium tanári közössége a Tökjó délutánt az V-VIII. osztályos diákjainak. Az érdeklődés ismét nagy volt, az iskola rajzterme zsúfolásig megtelt kisdiákokkal, akik nagy beleéléssel faragták a tököket. A délután kezdéseként a hetedik osztályos diákok egy rövid előadást tartottak a tökről, annak felhasználásáról, élettani hatásairól és más érdekességeiről. A töklámpás-faragás mellett a diákok más tevékenységekben is részt vehettek: volt rímfaragás, arcfestés, társasjátékok, például töknevelde és töktviszter. A játékban és alkotásban megfáradt diákok lángost, teát és sütőtököt fogyaszthattak.

Őszi téma

A délután végén a háromtagú zsűri – Szabó Zsuzsanna igazgatónő, Kovács Klára aligazgatónő és Aszalós Ágnes biológia tanárnő – díjazták a töklámpásokat, az őszi témában írt versikéket és az erre az alkalomra készített fényképeket. A hagyományossá váló esemény Bán Imola magyar-, illetve Márton Katalin rajztanárnő ötlete alapján jött létre immár hatodjára. Mint elmondták, fontos, hogy a Tökjó délutánt nem szabad összekeverni egy halloweeni bulival, hiszen ez a délután nem más, mint az ősz adta gazdag lehetőségek kreatív kihasználása, amelyet a gyerekek kifejezetten élveznek. A két ötletgazda nagy segítségére volt több tanár, köztük a nyelvszakos tanárok Csűry Ágnes és Faragó Enikő, akik a lángosokat készítették, az iskola diáktanácsának tagjai, akik az arcfestést, valamint a társasjátékok levezetését vállalták. A diáktanács tagjai közül sokan a program indulásakor még lelkes résztvevőként voltak jelen, idén pedig már a szervezésben segítenek. A pedagógusok és diákok mellett a szülőbizottság is támogatta anyagilag a Tökjó délutánt.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!