ERDON Helyi hírek

2013.11.28. 13:59

Nagydumások poénkodtak Váradon

Nagyvárad- Szerda este a stand up comedys Kiss Ádám és Benk Dénes, a budapesti Dumaszínház tagjai léptek fel a Nagyváradi Állami Filharmónia hangversenytermében. Nagy sikert arattak, kétszer is.

Nagyvárad- Szerda este a stand up comedys Kiss Ádám és Benk Dénes, a budapesti Dumaszínház tagjai léptek fel a Nagyváradi Állami Filharmónia hangversenytermében. Nagy sikert arattak, kétszer is.

Hálás kötelesség a közönség tagjának lenni egy stand up comedys humoresten, viszont hálátlan feladat róla tudósítani, hiszen az elhangzó poénok, improvizált gesztusok, mozdulatok az adott környezetben kialakult hangulat közepette hatnak a leginkább, szinte lehetetlen ezeket leírni, vagy elismételni úgy, hogy ugyanazt a hatást gyakorolják a kedves olvasókra. Ennél kényelmetlenebb helyzetben talán csak azok vannak, akik egy-egy ilyen rendezvényen az első sorokban ülnek, vagy netalán az előadás közben valamilyen váratlan mozdulatot tesznek, mert nincs kegyelem, a „nagydumások” azonnal „lecsapnak” rájuk, és egy ütős beszólással provokálnak ki kacajáradatot.

Poénáradat

Kiss Ádám és Benk Dénes népszerűségére jellemző, hogy a kedvükért szerda két alkalommal is zsúfolásig megtelt a Nagyváradi Állami Filharmónia hangversenyterme. Nem okoztak csalódást rajongóiknak: szinte percenként ontották magukból a poénokat, és még akkor is feltalálták magukat, amikor netalán valamelyik bemondásuk nem a várt hatást eredményezte. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a legtöbb sztori családtagokkal, illetve barátokkal megtörtént eseményekből ihletődött, valamint természetesen olyan közéleti témák és szereplők is szóba kerültek, mint a televíziós vetélkedők és tehetségkutató versenyek, a híradós műsorvezető Szellő István, a játékmester Gundel- Takács Gábor, a politikusok közül Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor, vagy az idei év talán legnagyobb sztárja, a vak komondor...

A több mint másfél órát tartó előadás végén autogrammos frizbik dobálásával búcsúzott a két humorista.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!