ERDON Helyi hírek

2013.11.03. 11:48

Imával és mécsesekkel az elhunytakért

Mintegy húszan gyűltek össze a volt Olaszi temető régi bejáratánál november elsején este, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) által mindenszentek napja alkalmából szervezett megemlékezésen.

Mintegy húszan gyűltek össze a volt Olaszi temető régi bejáratánál november elsején este, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) által mindenszentek napja alkalmából szervezett megemlékezésen. Mint négy éve mindig, az EMI-tagok és szimpatizánsok szétszéledtek és mécseseket helyeztek el a volt temető egész területén, így emlékezve meg azokról, akiket egykor oda temettek, s akiknek sírját már semmi nem jelzi. Amint Molnár Csongor, az nagyváradi EMI elnöke elmondta, annak idején tíz sírkövet sikerült megmenteniük, de a legnagyobb részükről nem tudni, hova lett. Mintegy negyedóra múlva a jelenlévők ismét összegyűltek, közösen imádkoztak az elhunytakért, később a Himnuszt, majd a Székely Himnuszt énekelték el.

Molnár Csongor kérdésünkre elmondta: mindannyian, akik megjelentek, nemzetben gondolkodnak, s úgy érzik, nem hagyhatják, hogy egy régi magyar temető feledésbe merüljön, s azt sem, hogy nevét megváltoztassák. „Családias hangulatú összejövetel volt, nagyon szép, hogy ugyanazok az emberek négy éve sosem mulasztják el a megemlékezést” - tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!