ERDON Helyi hírek

2013.10.27. 21:14

Talentumokkal megáldottan

Nagyvárad- Tálentum Tíz címmel hálaadó jubileumi koncertet adott szombaton este a nagyvárad-olaszi református templomban a fennállásának több mint tizedik évfordulóját ünneplő Tálentum zenekar.

Nagyvárad- Tálentum Tíz címmel hálaadó jubileumi koncertet adott szombaton este a nagyvárad-olaszi református templomban a fennállásának több mint tizedik évfordulóját ünneplő Tálentum zenekar.

Szinte teljesen megtelt barátokkal, ismerősökkel, rajongókkal szombat este a várad-olaszi református templom, annak a jeléül, hogy sokan értékelik és szeretik a több mint tíz esztendős múltra visszatekintő Tálentum zenekar által végzett szolgálatot. Ha csupán a száraz tényeket nézzük, a jubileumi koncerttel együtt 329 fellépési alkalomról beszélhetünk, a szigorú számok mögött azonban ott találjuk azt a lélekbeli gazdagodást, élményt, kalandot, melyeket az együttesnek köszönhetően élhettek át kicsik és nagyok, idősek és fiatalok, tömb- és szórványmagyarok, különböző táborokban, fesztiválokon, kicsiny templomokban vagy nagy katedrálisokban, itthon és külföldön egyaránt.

Házigazdaként Veres-Kovács Attila várad-olaszi tiszteletes köszöntötte a sokadalmat, majd Gavrucza-Nagy László együttesvezető kalauzolta végig hallgatóságát az elmúlt évek történeteinek útján, kivetített képek segítségével is, miközben jól ismert régebbi és új dalok csendültek fel.

Vendégek

A jelenleg öttagú formáció (Gavrucza-Nagy László, Tamás-Péter Tibor, Hegyi Gyöngyi, Nagy Mónika, Gavrucza-Nagy Pál) lemezbemutató és hálaadó koncertjére („mindig végigkísért minket az isteni kegyelem”- hangzott el egy adott pillanatban) meghívták nem csupán a régi tagokat- Margittai Tamást és Faragó Attilát-, hanem olyan személyiségeket, zenetanárokat is, akiknek támogatása, segítsége nélkül a zenekar minden bizonnyal nem tartana ott, ahol jelenleg van: Tunyogi Ferencet, Lukács Ferencet és Tempfli Ádámot. Emellett jelen volt a debreceni Voce Vita zenekar (Deményfalvi Ágnes, Hovancsek Tünde, Benczédi Hunor, Kiss Huba Ernő) is, amelynek tagjait régi barátság fűz a tálentumosokhoz.

Néha meghatódottan, más pillanatokban vidáman telt a több mint két óra, melynek során nem csupán vallásos énekek csendültek fel- a legismertebb ezek közül talán a Tied a dicsőség-, hanem például Beatles- és Koncz Zsuzsa-számok is. Többen együtt énekeltek a zenekar tagjaival, máskor pedig a fel-felcsendülő taps jelezte az elismerést, illetve azt: haladni kell tovább a már kitaposott úton.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!