ERDON Helyi hírek

2013.10.15. 16:12

Szóljon hangosan az ének!

Soltész Rezső is fellép az október 25-ei Táncdalfesztiválon. Sokak kedvence az 1945-ben született énekes, aki 1963-ban mutatkozott be először amatőr zenészként a Rengers együttesben, a későbbi Corvinában.

Soltész Rezső is fellép az október 25-ei Táncdalfesztiválon. Sokak kedvence az 1945-ben született énekes, aki 1963-ban mutatkozott be először amatőr zenészként a Rengers együttesben, a későbbi Corvinában.

A zenekari muzsikálás után úgy döntött, szólóénekesi pályára lép, ezután pedig a nemzetközi elismerés sem váratott sokáig magára, hiszen 1980-ban drezdai fesztiváldíjat, 1983-ban pedig cavani fesztiváldíjat nyert. Magyarországon első nagy sikerét 1981-ben érte el, a Szóljon hangosan az ének című dalával, amely mindmáig sokak kedvence.

A nyolcvanas évek végén úgy határozott, elég volt egy időre a színpadból és megalapította a Zenészmagazint, a Sky Magazint és a Stereo Magazint. Egészen 1998-ig civil emberként élte a mindennapjait, ám egy Diákszigeti fellépés sikere után úgy döntött, nem jött még el a végső búcsú ideje. Két év múlva átvehette a Magyar Köztársaság Elnökének Aranyérmét példamutató, kiváló, művészi tevékenységéért és a szellemi fogyatékosok jobb társadalmi beilleszkedéséért tett tevékenységéért.

16 nagylemez fűződik nevéhez, számtalan sláger és dal énekese. Bár legismertebb zeneszáma a Szóljon hangosan az ének, több romantikus hangvételű dallamot is megszólaltat gazdag repertoárjából.

Az október 29-ei nagyváradi élő koncerten barátai, Koós János, Dékány Sarolta, Zalatnay Cini és Aradszky László közreműködésével igazi fesztiválhangulatot varázsol majd a Szakszervezetek Művelődési Házába.

A koncertre elővételben 30 lejért, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség Sas Palota beli székhelyén, illetve a Körös utcai Gekko Pub-an lehet vásárolni. A Bihari Napló előfizetők az újság szerkesztőségében 25 lejes áron válthatnak jegyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!