ERDON Helyi hírek

2013.10.01. 16:05

Múzeum a Holdas templom mellett

A Nagyváradi Helyi Tanács a regionális műemlékvédelmi bizottság elvárásai alapján módosította a három nagyváradi egyházi ingatlan felújítására vonatkozó pályázat műszaki-gazdasági dokumentációját.

A Nagyváradi Helyi Tanács a regionális műemlékvédelmi bizottság elvárásai alapján módosította a három nagyváradi egyházi ingatlan felújítására vonatkozó pályázat műszaki-gazdasági dokumentációját. A Románia–Magyarország Határon Átívelő Együttműködés 2007–2013 programjából finanszírozást nyert pályázat értelmében a Holdas templomot, a vártemplomot és az újvárosi református templomot újítják fel. A regionális műemlékvédelmi bizottság kérte a Holdas templomra vonatkozó tervek módosítását, mely elvárásnak a városi tanács hétfői ülésén tett eleget, vagyis így a Holdas templom udvarán egy kis múzeumot alakítanak ki. A három templom felújításának összértéke 1.320.634 euró áfával együtt, mely összegből a nagyváradi önkormányzat 287 ezer euró önrészt kell kifizessen, a fennmaradó összeg uniós támogatás. A kivitelezési határidő tizenhat hónap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!