ERDON Helyi hírek

2013.10.27. 11:20

Mesemondó verseny a Juhász Gyula iskolában

Idén immár kilencedik alkalommal szervezték meg a Benedek Elek mesemondó verseny megyei szakaszát a nagyváradi Juhász Gyula Általános Iskolában.

Idén immár kilencedik alkalommal szervezték meg a Benedek Elek mesemondó verseny megyei szakaszát a nagyváradi Juhász Gyula Általános Iskolában.

A verseny megyei szakaszán körülbelül 110 kisdiák vett részt öt korcsoportban: az elsősök, a másodikosok, a harmadikosok és a negyedikesek külön kategóriában versenyeztek, míg az ötödikesek és hatodikosok együtt. A verseny megnyitóját az iskola udvarán tartották meg, ahol a versenyző gyerekeket, kísérő tanárokat és szülőket Pálfi-Tamás Sándor, az iskola igazgatója köszöntötte. A megnyitó ünnepségen Pető Csilla tanfelügyelő köszöntőbeszédében hangsúlyozta, hogy mindazok, akik kijutnak a verseny országos szakaszára, Bihar megye jó hírét viszik majd, és megmutathatják, hogy a megyében milyen magas szinten zajlik az elemi oktatás. A verseny részleteit és fontos tudnivalókat Farkas Mónika, a verseny főszervezője osztotta meg, majd mind az öt csoport egy-egy osztályba vonult vissza, ahol kezdetét vette a megmérettetés.

Verseny

Farkas Mónika főszervező lapunknak elmondta, hogy a verseny idei témája a népek meséi, tehát a gyerekek bármelyik ország meséiből válogathattak. Mind az öt korcsoportból az első helyezettek jutnak tovább az országos szakaszra, amelyet Sepsiszentgyörgyön szerveznek meg november 14–16. között. A versenyzők Nagyvárad, valamint a környező városok, falvak oktatási intézményeiből érkeztek. A kisiskolások előadásmódját az óvónőkből, tanítókból és tanárokból álló zsűri értékelte. A zsűri soraiban volt Pető Csilla tanfelügyelő, Kovács Enikő színművésznő és Lélek Sándor Tibor bábszínész is. Minden csoportban az első három díj mellett még három különdíjat is kiosztottak: a Juhász Gyula különdíjat, a Napsugár különdíjat és a Biharpüspöki Alapítvány különdíjat. A győztesek a könyvjutalmak mellett játékokat és édességeket nyertek, de senki nem távozott üres kézzel, a részvételi oklevelek mellett mindenki kapott kisebb ajándékokat is. A verseny szervezésben részt vettek Simon Gabriella, Ilyés Janka, Moldovan Melinda és Gáll Izabella tanítónők.

Díjazottak

Az első osztály díjazottai: I. díj: Laczikó Levente (Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium), II.díj: Balogh Gergő (Szacsvay Imre Általános Iskola), III. díj: Vanyovszki Dóra (Szacsvay iskola), Napsugár különdíj: Gyalai Renáta (Lorántffy gimnázium), Juhász Gyula különdíj: Vad Gergő (Száldobágy), Biharpüspöki Alapítvány különdíja: Tánki Balázs (Szent László iskola). A második osztályosok közül dobogósok lettek: I. díj: Bruncsák Gergely (Szacsvay iskola), II.díj: Dénes Eszter (Nicolae Bălcescu Általános Iskola, Nagyvárad), III. díj: Keresztúri Viktória (Juhász Gyula iskola), Napsugár különdíj: Molnár Kristóf  ( Bihar), Juhász Gyula különdíj: Bíró Dorottya (Szacsvay iskola), Biharpüspöki Alapítvány különdíja: Fehér Jázmin (Margitta). Harmadik osztályosok díjazottai: I. díj: Guba Áron (Szacsvay iskola), II.díj: Balogh Gabriella (Margitta), III. díj: Szabó Ákos (Szacsvay iskola), Napsugár különdíj: Téglás Petra (Szacsvay iskola), Juhász Gyula különdíj: Boros Eszter (Bors), Biharpüspöki Alapítvány különdíja: Adorján Johanna (Margitta) . Negyedik osztályosok között első három díjat kapott: I. díj: Krisztik Réka (Margitta), II.díj: Balogh Márta (Margitta), III. díj: Nagy Nóra (Bors), Napsugár különdíj: Kőrösi Mátyás (Szalárd), Juhász Gyula különdíj: Tomuţa Mercédesz (Margitta),

Biharpüspöki Alapítvány különdíja: Varga Vivien ( Szacsvay iskola). Az ötödikesek és hatodikosok összevont kategóriájában dobogósak lettek: I. díj: Szatmári Loretta (Szacsvay iskola), II.díj: Horváth Vivien (Margitta), III. díj: Kocsis Alexandra (Margitta), Napsugár különdíj: Fekete Tibor (Szacsvay iskola), Juhász Gyula különdíj: Márton Ágnes (Lorántffy gimnázium), Biharpüspöki Alapítvány különdíja: Soós Anna (Lorántffy gimnázium)..

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!