ERDON Helyi hírek

2013.10.02. 15:15

Grafológiai nyílt nap

Nagyvárad - A Román Grafológiai Egyesület, valamint a Posticum szervezésében grafológiai nyílt nap zajlik a Posticumban, október 11-én román, október 12-én pedig magyar nyelven.

Nagyvárad - A Román Grafológiai Egyesület, valamint a Posticum szervezésében grafológiai nyílt nap zajlik a Posticumban, október 11-én román, október 12-én pedig magyar nyelven.

A rendezvényt Gáspár Jolán Andrea grafológus szakoktató szervezi. A magyar nyelven zajló nyílt nap programja: 14-től 15 óráig előadás, 15-től 18 óráig pedig műhelymunka. A nyílt nap keretében betekintést nyerhetünk a grafológia világába. A szakmai előadást követően választ a jelenlévők választ kaphatnak személyes kérdéseikre. Minden korosztály rendelkezésére állnak bármilyen önismereti, emberismereti, személyiségképpel vagy önfejlesztéssel kapcsolatos kérdésben.

A grafológia emberről szóló tudomány, írástudomány, íráspszichológia. Hazánkban is intellektuális, tudományos szakmaként tartják nyilván a bölcsészek, fordítók, tolmácsok csoportjában. Grafológussá egyetem utáni továbbképzés nyomán válhatunk.

A grafológus a kézírásból, rajzból, vagy bármilyen más jel tanulmányozása alapján vizsgálja a személyiség viselkedését. Nincs kapcsolata a jóslással, de prognosztizálásra alkalmas az elvégzett analízis és a szintézis alapján. Pedagógiai grafológiaként: az irás, firka, rajzvizsgálat segítségével a személyiség megfelelő fejlődését és változásait, tanulási-és magatartási ill. a balkezességgel járó zavarok esetleges jelenlétét, a közösségbe történő beilleszkedési zavarokat-és azok okait tárja fel. Klinikai grafológiaként: célja a pszichés és szomatikus megbetegedések észrevételezése. Mentálhigiénés grafológiai tanácsadás: rávilágít a sarkalatos személyiségjellemzőkre amely által az egyén, a párkapcsolat, az emberek közötti kapcsolatok jobbá tételét segítheti az esetleges zavarok megoldásával. Személyügyi grafológiaként: pályaalkalmasság, pályaorientáció tervezését, tanácsadást nyújt pályakorrekció terén. Grafokontrollként, grafoterápiaként: játékosnak tűnő, tudományosan megtervezett segítség az önmegsegítéshez, az egészséghez, a siker eléréséhez az önépítés tudományán keresztül az írás megváltoztatása alapján.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják, részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges: Posticum, Teiului utca 26 szám, e-mail: info@posticum.ro, tel. 0259-431398, 0744-504051. További részletek: http://asociatiagrafologica.ro/, www.posticum.ro.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!