ERDON Helyi hírek

2013.09.18. 16:29

Találkozó a miniszterrel

Főleg az egészségügyi reformról lesz majd szó azon a szeptember 20-i, nagyváradi találkozón, melyet Eugen Nicolăescu egészségügyi miniszter kezdeményezett.

Főleg az egészségügyi reformról lesz majd szó azon a szeptember 20-i, nagyváradi találkozón, melyet Eugen Nicolăescu egészségügyi miniszter kezdeményezett.

A tárcavezető Bihar, Szatmár, Kolozs, Szilágy, Máramaros és Beszterce-Naszód megyék egészségügyi intézményeinek és egészségügyi alkalmazottakat tömörítő szervezeteinek képviselőivel folytat majd megbeszélést 9 és 11.30 között, a városháza dísztermében, többek között az orvosok jövedelmével kapcsolatos változásokról, az orvosi műhiba törvényéről, a kórházak besorolásának változtatásáról, az egészségügyi alapcsomag elemeiről és a reform egyéb aspektusairól. Többek között az orvoskollégiumok, illetve a gyógyszerész-kollégiumok vezetőit, az egészségügyi alkalmazottak különböző szervezeteinek képviselőit várják a találkozóra, továbbá a Sanitas és a Solidaritatea egészségügyi érdekképviseletek megbízottjait, a kórházmenedzsereket, a megyei közegészségügyi felügyelőségek vezetőit, a megyei egészségbiztosítási pénztárak vezetőit, s nem utolsósorban a szóban forgó megyék prefektusait és megyei tanácsi elnökeit. Valószínű, hogy az egészségügyi miniszter egy nappal korábban érkezik és Bihar megyei kórházakat is meglátogat.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az egészségügyi alkalmazottak a nyár folyamán szövetségre léptek és komoly tiltakozási akciókat helyeztek kilátásba, ha a szaktárca nem talál megoldást gondjaikra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!