ERDON Helyi hírek

2013.09.12. 13:57

Rendkívüli tanácsülés Érmihályfalván

Két napirendi ponttal tartott rendkívüli ülést csütörtök délelőtt az érmihályfalvi képviselő-testület. A határozati tervezeteket egyhangúan hagyták jóvá a tanácsosok.

Két napirendi ponttal tartott rendkívüli ülést csütörtök délelőtt az érmihályfalvi képviselő-testület. A határozati tervezeteket egyhangúan hagyták jóvá a tanácsosok.

Az érmihályfalvi Helyi Tanács rendkívüli ülést tartott csütörtök délelőtt, ami nem csak soronkívüliségében volt az, hanem abban is, hogy mindössze alig 10 percig tartott. Czeglédi Júlia ülésvezető tanácsos az ülés elején egy perces csendes tisztelgésre kérte kollégáit, adózva Todor Maria jegyzőnő elhunyt édesanyjának emléke előtt... Napirenden két téma szerepelt. Az első a költségvetés módosítása volt annak kapcsán, hogy a beteggondozók legutóbbi alkalommal nem kapták meg fizetésüket, miközben a pénz rendelkezésre állt, de egy pénzügyőrségi döntés szükségeltetett annak kifizetésére (ahogyan arról beszámoltunk). A jóváhagyás megérkezett, az intézkedés két hónapra orvosolja a gondot. Után valószínűleg újra a mostani "koreográfiát" kell majd elővenni.

Régiós központ

A második előterjesztés azt a régiós központot érintette, melyet a Bihar megyei Szociális és Gyerekvédelmi Igazgatóság szándékszik nyitni a városban (ennek részleteiről július folyamán írtunk). Nyakó József polgármester nem ismételte el újra a témával kapcsolatos, egy korábbi gyűlésen már ismertetett tudnivalókat a tanácsosoknak, csupán annyit mondott, hogy a képviselő-testület beleegyezése szükséges a folyamat elindításához. A tanácsosok mindkét határozati javaslatot további kérdések és módosítások nélkül, egyhangúan elfogadták.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!