ERDON Helyi hírek

2013.09.12. 13:50

Nagyváradiak a sakkcsapat szuperligán

A Fekete-tenger melletti Mamaia adott otthont 2013.augusztus 30 és szeptember 8 között a román sakkcsapatbajnokság legjobb együttesei ez évi országos bajnoki döntőjének.

A Fekete-tenger melletti Mamaia adott otthont 2013.augusztus 30 és szeptember 8 között a román sakkcsapatbajnokság legjobb együttesei ez évi országos bajnoki döntőjének.

A Kleopátra Komplexumban lebonyolított rangos Szuperliga főbírója dr. Fleisz János nagyváradi nemzetközi sakk versenybíró volt. A férfi mezőnyben 10 egyenként hat sakkozóból álló csapat küzdött meg 9 fordulón keresztül az országos bajnoki címért. Végül szoros küzdelemben az első helyen a temesvári AEM LUXTEN férfi csapata végzett, amelynek keretében 5 nemzetközi nagymester szerepelt. Második lett a sokáig vezető, de a döntő mérkőzést elvesztő Nagybánya municípiumi Sakk Klub, amelynek keretében a nagyváradi Hajbók Róbert FIDE mester 9 mérkőzésből 5,5 pontot szerezve, jelentősen hozzájárult, mint ifjúsági sakkozó, az ezüstérem megszerzéséhez. A harmadik helyen a bukaresti Apa Nova Sakk Klub végzett.

Az ötödik helyezett temesvári Medicina csapatában a Nagyváradról elkerült ugyancsak ifjúsági Alexandru Stanciu FIDE mester két mérkőzésből egy pontot szerzett. A nők versenyében is 10 csapat ült asztalhoz, akik szintén 9 fordulón keresztül harcoltak az országos bajnoki címért. A győzelmet végül a jászvásári Politehnica Antiobitice Sport Klub 4 fős csapata szerezte meg, két temesvári csapat a Medicina és az AEM LUXTEN előtt. A bajnoki kupákat, érmeket, valamint a pénzdíjakat a szervezők és a versenybírók adták át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!