ERDON Helyi hírek

2013.09.09. 14:34

Késik a beteggondozók fizetése

Érmihályfalván (is) elégedetlenséget vált ki, hogy a beteggondozók nem jutnak fizetésükhöz. A megoldás lehetősége is általános érvényű.

Érmihályfalván (is) elégedetlenséget vált ki, hogy a beteggondozók nem jutnak fizetésükhöz. A megoldás lehetősége is általános érvényű.

Az elmúlt héten elégedetlenséget váltott ki az érmihályfalvi beteggondozók körében, hogy bankkártyájukon nem jelent meg legutóbbi fizetésük. Ez összesen 60 személyt érint, és más településekhez képest annyival állnak jobban (már ha lehet ilyet mondani), hogy idén "csak" egy hónap lemaradásuk van. A panaszosok Nyakó József polgármester ajtaján is kopogtak, aki kérdésünkre elmondta: év elején államilag meghatározzák azt az összeget, amit a beteggondozók fizetésére lehet költeni. A város számára behatárolt pénz eddig volt elég.

Jószándékú hozzáállás

A polgármester pontosította: pénz a további fizetések folyósítására is rendelkezésre áll, ám a kézbesítéshez szükséges, hogy az állam (konkrétan a Pénzügyőrség) változtasson korábbi rendelkezésén, ami a ráfordítható összeg határát illeti. (Szükséges lesz továbbá a helyi büdzsé módosítása is, ez azonban nem jelenthet gondot.) Ez a rendelkezés akár napokon belül megszülethet. A polgármester fontosnak tartotta feleleveníteni, hogy a beteggondozók tavaly megkapták tavaly előtt szabadságpénzüket is, ami bizonyítéka az elöljáróság pozitív hozzáállásának, ami azóta sem változott.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!