ERDON Helyi hírek

2013.08.29. 14:42

Felújításokat eszközöl az ingatlankezelőség

Nagyvárad- Csütörtök délelőtt az önkormányzat terepszemlével egybekötött sajtótájékoztatót tartott olyan helyszíneken, ahol az Ingatlankezelő Igazgatóság megbízásából felújítási munkálatok zajlanak.

Nagyvárad- Csütörtök délelőtt az önkormányzat terepszemlével egybekötött sajtótájékoztatót tartott olyan helyszíneken, ahol az Ingatlankezelő Igazgatóság megbízásából felújítási munkálatok zajlanak.

Az újságírókat Ovidiu Mureşan alpolgármester, Cristian Beltechi, az ingatlankezelőség vezérigazgatója és Benyovszki Tünde aligazgatónő kalauzolta a helyszíneken. A várad-őssi sportcsarnok melletti teniszpályáknál zajló munkálatokról Ovidiu Mureşan kifejtette: ezen, 1.721.117,52 lej értékű befektetés kivitelezésének határideje 2013. december 18., de az önkormányzat abban reménykedik, hogy a létesítményt hamarabb át tudják adni a rendeltetésének, amennyiben az időjárás lehetővé teszi, másfél-két hónapon belül. Cristian Beltechi hozzátette: amellett, hogy a már létező teniszpályákat korszerűsítik, ezek számát néggyel nyolcra bővítik (kettőt ezek közül fűtött sátor segítségével télen is lehet majd használni), egy adminisztratív épületet, egy közélelmezést szolgáló ingatlant és egy portás fülkét is kialakítanak, valamint a lelátókat is rendbe teszik. Ugyanakkor már bevezették a világítást. A kivitelezés körülbelül 80 százalékával végeztek, a sportbázis pedig az átadás után rangos versenyek lebonyolítására is alkalmas lesz. A modernizálás ellenére az Ingatlankezelő Igazgatóság ígérete szerint a bérletárak nem módosulnak, ugyanazok maradnak, mint ahogy négy évvel ezelőtt meghatározták ezeket.

A korszerűsítendő teniszpályák megtekintése után, mielőtt bementünk volna az Antonio Alexe Sportarénába, azt láttuk, hogy munkások újítják fel a csarnok előtti szökőkutat. Cristian Beltechi, az Ingatlanügyi Igazgatóság vezérigazgatója elmondta, hogy a befektetés közel 17 ezer euróba kerül. Emellett a 150 ezer lej összkiadásba az is belefér, hogy az öntözőrendszert is korszerűsítik, mely az elmúlt hat évben nem történt meg. A munkálatok az ütemtervnek megfelelően haladnak, két-három héten belül üzembe helyezik a kutat. A sportcsarnokot érintő befektetés értéke 200 ezer lej, a székcserékkel együtt. Ezen kívül egy új, a statisztikai adatokat részletesen jelző, az európai szakszövetség elvárásainak megfelelő eredményjelző táblát (159 ezer lej) is kihelyeznek tekintettel arra, hogy a Városi Sportklub kosárlabdacsapata ősszel indul a FIBA Eurochallenge nemzetközi kupasorozatban. Korszerűsítik ugyanakkor azokat a helyiségeket is, ahol a sportolók kikapcsolódhatnak, lazíthatnak, vagyis a szaunát és a medencét.

A sajtótájékoztató ezután a várad-rogériuszi 54. számú óvodában folytatódott, ahol magyar csoport is működik. Itt Ovidiu Mureşan alpolgármester elmondta, hogy a tetőzeten (korábban befolyt a víz és tönkretette az elektromos hálózatot), és a homlokzaton dolgoztak, illetve korszerűsítették a konyhát. A 855 ezer lej értékű munkálatok tavaly novemberben kezdődtek, és tekintettel arra, hogy a tanév hamarosan kezdődik, azt az ígéretet kapták a kivitelezőtől, hogy a kijelölt határidőnél két hónappal korábban, vagyis szeptemberben végez.

Medence

A következő állomás a 16. számú Általános Iskola volt, ahol- bár több mint ezer gyermeknek biztosít oktatási helyszínt- 1974-ben történt átadása óta nem végeztek jelentősebb modernizálási munkálatokat. Jelenleg javítják a villanyhálózatot, belső átalakítások zajlanak, kicserélik a padlózatot, festenek, megcsinálják a külső csatornarendszert, az invesztíció értéke 1,5 millió lej. Az átadás határideje jövő április, az iskolaigazgató szerint a munkások nem fogják zavarni az oktatási folyamatot. Benyovszki Tünde aligazgatónőtől megtudtuk, hogy az önkormányzat ingatlankezelőség költségvetésében idén 2,5 millió lejt irányoztak elő generáljavításokra váradi óvodákban és iskolákban, kisebb, aktuális felújításokra pedig 1,6 millió lejt.

Az utolsó helyszín az olimpiai méretű medence volt, mely az ott zajló munkálatok miatt szeptember 10-ig nem látogatható. Többek közt lefestették a fémszerkezetet- mely 257 ezer lejbe került-, a víz leeresztése után pedig egy olasz céget megbíztak azzal, hogy mérje fel, milyen javításokra, illetve cserékre van szükség az oldalsó gyűrűknél, mely befektetésről kiderült, hogy áfa nélkül 20,9 ezer euróba kerül. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor az öltözőket is rendbe tették.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!