ERDON Helyi hírek

2013.08.20. 14:49

Felmérők kétévente

A szeptemberben kezdődő tanévtől kezdve a másodikosok, a negyedikesek és a hatodikosok számára is szerveznek majd országos felmérőket, nyilatkozta a napokban Remus Pricopie tanügyminiszter.

A szeptemberben kezdődő tanévtől kezdve a másodikosok, a negyedikesek és a hatodikosok számára is szerveznek majd országos felmérőket, nyilatkozta a napokban Remus Pricopie tanügyminiszter.Ez egy régebbi ötlet, tette hozzá, melyet már egy ideje tanulmányoznak mind a hazai, mind a külföldi szakértők. A mi tanügyi rendszerünkben ugyanis eddig nyolcadik osztályig nem volt semmilyen átfogó felmérés „Nincs mit csodálkozzunk akkor, ha azt látjuk, hogy gyermekeink 25%-a még egy ötöst sem tud elérni a két vizsgán” - mondta a miniszter, aki szerint e felmérők által jobban lehet majd követni, hogy hogyan fejlődnek a gyerekek, de arra is fény derül, ha gondok vannak akár az iskola, akár az osztály szintjén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!