ERDON Helyi hírek

2013.07.21. 12:36

Vakációs bibliahét kicsit másképp

Július 15–19. között tartották meg a vakációs bibliahetet a Nagyvárad-Újvárosi Egyházközségben. A résztvevő gyermekek a vasárnapi istentisztelet keretében egy rövid műsorral is készültek a tanultakból.

Július 15–19. között tartották meg a vakációs bibliahetet a Nagyvárad-Újvárosi Egyházközségben. A résztvevő gyermekek a vasárnapi istentisztelet keretében egy rövid műsorral is készültek a tanultakból.

Július 21-én, vasárnap reggel izgatott gyermekcsapat foglalt helyet az újvárosi templom padjaiban, várva, hogy a prédikációt követően ők mutathassák be, mit is tanultak a vakációs bibliahét alatt. Az igét Sándor Lajos lelkipásztor hirdette (2 Móz 3, 9-14), melyben hangsúlyozta, hogy csak Isten segítségével érhetjük el azokat a célokat, amelyeket korábban egyedül próbáltunk meg elérni, sikertelenül. „Gyakran kell elfogadnunk, hogy önmagunkban nem tudunk boldogulni, és az Úr segítségét kell kérnünk. Hiszen ami nem sikerült egyedül véghezvinnünk, az Istennel sikerülni fog”-tette hozzá a lelkipásztor. A prédikációt követően a gyülekezet egy képes összeállítást is megtekintett, amely a hét eseményeit volt hivatott összefoglalni és bemutatni. Az összeállítás után a gyermekek mutatták be a vakációs bibliahéten tanultakból összeállított zenés-verses műsort. A kicsikkel, mint ahogy az elmúlt években is, Pap Anikó és Szilágyi Judit vallástanárok, valamint Erdődi Enikő tanítónő foglalkoztak. A körülbelül 20-25 óvodás, kisiskolás minden nap új bibliai történetekkel ismerkedhettek meg, énekeket és aranymondásokat tanultak, imádkoztak, kézműves foglalkozáson vehettek részt és természetesen a játék és az uzsonna sem maradhatott el. Az uzsonnát minden nap a nőszövetség tagjai készítették, az ikések segítségével.

Önálló téma

Sándor Lajos lelkipásztor néhány szóban ismertette a vakációs bibliahetet, amelyet több mint egy évtizede kezdtek el, és amelynek ötletét és anyagát a Hollandiából érkezők adtak meg minden gyülekezetnek. „Mikor holland testvéreink elkészítették a vakációs bibliaheti anyagot, felmerült bennem, hogy mi is össze tudjuk állítani gyermekeinknek a témát. Újvároson mindig önálló vakációs bibliaheti anyagot dolgozunk ki azóta is. És ezt nem azért tesszük, mert nem akarunk beállni a sorba, hanem azért, mert Nagyváradon a gyülekezetek között nagy az átjárhatóság, tehát lehet, hogy ezek a gyermekek, akik a héten újvároson jártak, egy másik helyen is voltak, vagy elmennek más gyülekezet vakációs bibliaheti óráira is. Ha mindenütt ugyanazt hallják, akár unatkozhatnak is”- mondta el. Sándor Lajos felhívta a figyelmet arra, hogy nem csak a vakációs bibliaheti alkalmakra várják a gyerekeket, hanem az iskolakezdéstől újra induló, egész évben megtartott vasárnapi vallásórákra is, amely alkalmak a gyermekek lelki épülését szolgálják.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!