ERDON Helyi hírek

2013.07.24. 13:28

Szakmai gyakorlat budapesti divatházban

Egy tavalyi divattervezési verseny egyik jutalmaként Szabó Virág érmihályfalvi diáklány egy budapesti divatszalonban járt, szakmai gyakorlaton. Az ott tapasztaltakat foglalta össze lapunknak.

Egy tavalyi divattervezési verseny egyik jutalmaként Szabó Virág érmihályfalvi diáklány egy budapesti divatszalonban járt, szakmai gyakorlaton. Az ott tapasztaltakat foglalta össze lapunknak.

Az elmúlt év végén az érmihályfalvi általános iskolás diák, Szabó Virág különdíjat nyert egy divattervezési versenyen, Budapesten. Ez többszörös jutalmat jelentett. Márciusban részt vehetett egy négynapos divattervezési táborban, nemrégiben pedig három napot tölthetett Hegyi S. Lúcia divattervező divatházában. Az ott tapasztaltakat foglalta össze virág az alábbiakban.

"Július 2. és 4. között mentem Budapestre Hegyi S. Lucia divatszalonjába, mivel felajánlotta különdíjként a 3 napos szakmai gyakorlatot a decemberben megrendezett divatbemutatón. A Luan by Lucia cég a Bajcsy-Zsilinszky úton működik egy gyönyörű régi gangos épület 4 lakásában. Sokan dolgoznak ott: varrónők, kozmetikusok, masszőrök, jógaoktatók stb., mert ez a divatház nemcsak a ruhákról szól, hanem a test és a lélek harmóniájáról, ápolásáról is."

Izgalmas feladatok

"A három nap során napi 5 órát töltöttem el ott. Minden napra kaptam valami izgalmas feladatot. Segítettem a varrodában kiegészítőket, gyöngyöket válogatni, át kellett néznem az elmúlt évek összes kollekcióit, de a legjobban az tetszett, amikor kollázsokat kellett összeállítanom egy-egy ruhatervhez, divatlapok segítségével. Nagyon sokat tanultam Luciától és a varrónőktől egyaránt, és most már látom, hogy még nagyon sok tanulás és munka vár rám, ha divattervező szeretnék lenni."

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!