ERDON Helyi hírek

2013.07.14. 14:58

Podmaniczky-díj Sárközinek

A budapesti Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria nostra) idén is odaítélte a Podmaniczky-díjakat. Az egyik kitüntetett Sárközi Zoltán tanácsos, a megyei RMDSZ ügyvezető alelnöke.

A budapesti Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria nostra) idén is odaítélte a Podmaniczky-díjakat. Az egyik kitüntetett Sárközi Zoltán tanácsos, a megyei RMDSZ ügyvezető alelnöke.

Péntek délután az Ady Endre Kulturális Központ konferenciatermében választmányi ülést tartott az RMDSZ Bihar megyei szervezete. A gyűlés elején Biró Rozália választmányi elnök bejelentette: a budapesti Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) idén is odaítélte a Podmaniczky-díjakat, és az épített és természeti környezet megóvásáért végzett munkájáért kitüntetett szakemberek közt volt Sárközi Zoltán váradi önkormányzati képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének műemlékvédelemért felelős ügyvezető alelnöke is. Az elismerést egyébként olyan magánszemélyek és közösségek kaphatják meg, akik foglalkozásuktól, munkahelyi kötelezettségüktől függetlenül, vagy azt jelentősen túlteljesítve a legtöbbet tették épített és természeti környezetünk, kulturális örökségünk értékeinek védelmében.

Köszönőbeszédében Sárközi Zoltán hangsúlyozta, hogy a Bihar megyei RMDSZ kollektív munkájának tekinti az elismerést. Ugyanakkor a jelenlevők közt kiosztotta az általuk képviselt települések műemlékeiről két évvel ezelőtt készített felméréseket, és arra hívta fel a figyelmüket, hogy őszig beindul az általa irányított bizottság kihelyezett üléseinek sorozata, mellyel azt szeretnék elérni, hogy helyi faluhelyszépítő, illetve műemlékápoló egyletek alakuljanak műemlékőrző, épített örökségvédelmi céllal.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!