ERDON Helyi hírek

2013.07.01. 11:02

Őszre halasztódott Várnapok

Nagyvárad- Az önkormányzat a Nagyváradi Ősz-fesztivál keretében rendezi a Várnapokat. Az indok: a vár munkatelep, ezért nem alkalmas ilyen típusú rendezvényre. Lesz viszont helyette folklórműsor.

Nagyvárad- Az önkormányzat a Nagyváradi Ősz-fesztivál keretében rendezi a Várnapokat. Az indok: a vár munkatelep, ezért nem alkalmas ilyen típusú rendezvényre. Lesz viszont helyette folklórműsor.

Ovidiu Mureşan alpolgármester szerint a nyári hónapokban intenzív felújítási munkálatok zajlanak a várban, ezért nem alkalmas arra, hogy helyszínéül szolgáljon ilyen típusú szabadtéri rendezvénynek, melynek programelemei közt várlátogatás is szerepel. Így a várnapokat valószínűleg a Nagyváradi Ősz-fesztivál eseményei közé fogják beiktatni, szerényebb felhozatallal, például az elmúlt években meghívott középkori lovagok biztosan hiányozni fognak, ehelyett inkább különböző kiállításokra, könyvbemutatókra összpontosítanak majd. Kárpótlásul viszont július első hétvégéjén lesz nemzetközi folklórfesztivál, a Mária Királyné Színház és a Crişana Néptáncegyüttes főszervezésében...

Pásztor Sándor, az RMDSZ-frakcióvezetője azt nyilatkozta az Erdély Online-nak: amennyiben tényleg elhalasztja az önkormányzat a Várnapokat, Várad szegénységi bizonyítványát állítja ki, hiszen elszalasztja annak lehetőségét, hogy kiemelje a város egyik legfontosabb történelmi műemlékét. Ugyanakkor az egész ünnepség rangját csökkenti, szeptemberben, illetve októberben pedig lényegesen rosszabbak lesznek az időjárási körülmények is. „Kulturális és egyéb szempontok alapján is megérdemli a vár, hogy külön ünnepsége legyen, nem azért költünk európai uniós pénzeket is a rendbetételére, hogy elrejtsük a nyilvánosság elől”, hangsúlyozta.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!