ERDON Helyi hírek

2013.07.25. 09:44

Óriási bulit ígér az Irigy Hónalmirigy az idei Hegyközi Napokon

Augusztus 3-án és 4-én rendezik meg idén a Hegyközi Napokat a hegyközcsatári Kismezőn.A Hegyközcsatárban megrendezett Hegyközi Napig Bihar megye egyik legnépszerűbb és legszínvonalasabb rendezvénye.

Augusztus 3-án és 4-én rendezik meg idén a Hegyközi Napokat a hegyközcsatári Kismezőn.A Hegyközcsatárban megrendezett Hegyközi Napig Bihar megye egyik legnépszerűbb és legszínvonalasabb rendezvénye.

Így lesz ez az idén is, az idei különlegesebb a többinél hiszen a település az írásos dokumentumok alapján most ünnepli 800 éves jubileumát, ez alkalomból a szervezők igencsak kitettek magukért, a már szokásos fogathajtó versenyen kívül a szombat és vasárnapi műsorokon igazi sztárvendég csemegék fogják szórakoztatni a közönséget, a részletekre visszatérünk.

Az egyik ilyen sztárvendég az Irigy Hónaljmirigy akik vasárnap este 22 órakor lépnek a színpadra, itt lesz a teljes csapat, mind a nyolcan, ők a magyar paródia nagymesterei, ez alkalomból beszélgettünk a csapat egyik tagjával Uszkó László „Uszi”, aki szívesen adott interjút lapunknak.

- Az lenne az első kérdésem, hogy jártatok-e már ezen a vidéken, a Hegyközben?

- Hogyne éppen a Hegyközi Napokon léptünk fel ezelőtt négy éve, ahol nagyon jól éreztük magunkat, a közönség nagyon jó volt, a körülmények is tetszettek, a lényeg az hogy láttuk és éreztük a közönség szeretetét és azt hogy azonosulni tudnak velünk, a produkcióval.

- A teljes csapat jön a Hegyközi Napokra?

- Természetesen ott leszünk mind a nyolcan, ha Isten megsegít bennünket, hiszen a teljes csapattal egy színvonalasabb műsort tudunk nyújtani a közönségnek

- Hogyan tudnád megnevezni azt a zenei stílust amit ti képviseltek?

- Ez nem is olyan egyszerű mivel mi paródiát játszunk és ami éppen futó zene, amiről az embereknek van róla véleményük arról szeretnénk mi is elmondani a mi véleményünket. Én úgy szoktam magunkat meghatározni, hogy zenés ripacsok vagyunk, hiszen a tévének is csináltunk paródiákat, színésznek azért nem mondanám magunkat. Az emberek szeretik amit csinálunk és ez a lényeg, ezért csináljuk. Közönség nélkül lehet az ember nagy művész, úgy hogy otthon nézi a falakat, ha a közönség nem szeret valakit lehet akármilyen zenekar vagy mesterségesen előállított banda, ha a közönséghez nem jut el és nem reagál úgy ahogy az kell fújhatják az egészet. Minden zenekar a közönségtől működik.

- Vannak-e megcélzott együttesek, zenekarok, személyek akiket paródizálni fogtok a közeljövőben?

- Ez egy nagyon jó kérdés, mi most egyelőre a nyarat várjuk hiszen ilyenkor szoktak megjelenni az előadók és ha lesz közte olyan amelyhez érdemes hozzányúlni akkor biztos megcsináljuk. Most még nincs senki a célkeresztben. Egyelőre türelmesen várjuk a dalokat.

- Biztos vagyok benne hogy ismeritek a székelyföldi Insect együttest akik szintén egyféle paródiát adnak elő, látsz-e párhuzamot köztetek és köztük?

- Tudomásom van róluk, de annyira nem ismerem őket, azt is tudom hogy milyen zenét képviselnek, de azért nem is szeretnék egy elhamarkodott felelőtlen választ adni.

- Vannak meghívásaitok, merre jártatok, mentek a közeljövőben?

- Nagyon sok fellépéseink vannak itt Magyarországon, de a határon túl is Felvidéken, Erdélyben, ahol csak magyarok laknak és szeretik azt amit mi csinálunk, mi azért problémásak vagyunk mert egyszer az hogy sokan vagyunk, másodsorban pedig az hogy sok a hangszer, felszerelés hiszen mi leginkább élőben zenélünk.

- Végezetül mit üzensz a remélhetőleg több ezres Hegyközi Napokon résztvevő szórakozni vágyó közönségnek?

- Reméljük jó idő lesz, mindenkinek kívánok ezen a két napon nagyon jó szórakozást, kikapcsolódást, vagyis felhőtlen szórakozást és boldogságot! Remélem ott lesz a Bihari Napló képviselője is az előadásunkon, mert most három éve csupa jót írtak rólunk.

Tóth Zsigmond

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!