ERDON Helyi hírek

2013.07.09. 14:27

Jó eredmények a felmérőn

Bár kevesebben értek el tiszta tízest – kilencen a tavalyi tizenegyhez képest – összességében az idén jobban teljesítettek a Bihar megyei nyolcadikot végzettek az országos felmérőn, mint tavaly, mondta Daniel Negrean Bihar megyei főtanfelügyelő a keddi sajtótájékoztatón.

Bár kevesebben értek el tiszta tízest – kilencen a tavalyi tizenegyhez képest – összességében az idén jobban teljesítettek a Bihar megyei nyolcadikot végzettek az országos felmérőn, mint tavaly, mondta Daniel Negrean Bihar megyei főtanfelügyelő a keddi sajtótájékoztatón.Míg a tavalyi, óvásokat követő átmeneteli arány 69,1% volt, az idén a vizsgázók 78,09%-a ért el ötösön felüli átlagot az országos felmérőn. A Gojdu középiskola nyolcadikot végzettjei érték el a legmagasabb átlagot (9,34), az Emanuel Baptista iskolában az átlag 8,98, míg a Betel pünkösdista iskolában az 8,78 volt. Az Ady Endre iskola nyolcadikot végzettjeinek átlaga 8,42 lett, ezzel az iskola a hatodik helyet osztja meg az Aurel Lazăr iskolával. Várhatóan nagy átlagokkal fognak majd bejutni a nyolcadikot végzettek a Gojdu, az Aurel Lazăr, vagy az Onisifor Ghibu iskolák természettudományi osztályaiba, melyek a későbbiekben lehetőséget nyújtanak arra, hogy a diák matematikát, kémiát, fizikát, informatikát tanuljon tovább – közölte a megyei főtanfelügyelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!