ERDON Helyi hírek

2013.07.28. 12:58

Anna-napi ünnepség a TEG-ben

Az Annákat, és a nagyváradi Anna Nőszövetség fennállásának 23. születésnapját ünnepelték meg július 27-én a váradi Tibor Ernő Galériában.

Az Annákat, és a nagyváradi Anna Nőszövetség fennállásának 23. születésnapját ünnepelték meg július 27-én a váradi Tibor Ernő Galériában.

A szép számú érdeklődőket Kelemen Mária, a nőszövetség elnöke köszöntötte. Elmondta, hogy a nőszövetség 1990-ben alakult meg, azóta minden évben tartanak Anna-napi ünnepséget. A névválasztásával kapcsolatban Kelemen Mária elmondta, hogy az alapító tagok több okból választották a nőszövetségnek az Anna nevet, részben azért, mert Anna Szűz Mária édesanyja volt. „Minden jelen- és távollevő Annát köszöntünk neve napja alkalmából és boldog születésnapot a nőszövetségnek” – tette hozzá végezetül Kelemen Mária. A köszöntőbeszédet követően Széll Kató, az Anna Nőszövetség alelnöke Dukász Anna nagyváradi színésznő életéről beszélt az érdeklődőknek. A nyitóbeszédet és az ismertetőt követően közreműködött Thurzó Sándor József brácsaművész, majd Baranyi Tünde népdalokat énekelt. A program ezzel korántsem ért véget: Hajbók Klára Juhász Gyula verseket szavalt, Ambrus I. Katalin nemrég megjelent könyvéből olvasott fel, Szabó Tamás gitározott és énekelt, Pipó Irén énekelt, majd a nőszövetség legidősebb tagja, Anna néni saját versét szavalta el. Az ünnepség szeretetvendégséggel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!