ERDON Helyi hírek

2013.07.04. 14:52

A Marconst kaphat még egy esélyt

Amennyiben egy meggyőző felújítási javaslattal állnak elő, a nagyváradi önkormányzat kész további három hónappal meghosszabbítani a Sas palota felújításának kivitelezési szerződését a Marconst céggel.

Amennyiben egy meggyőző felújítási javaslattal állnak elő, a nagyváradi önkormányzat kész további három hónappal meghosszabbítani a Sas palota felújításának kivitelezési szerződését a Marconst céggel.

Mint arról már beszámoltunk, a nagyváradi önkormányzat nem vette át a Marconst cégtől a Sas-palota felújítási munkálatait a számos hiányosság, és a nem megfelelő minőségben kivitelezett mozaikolási munkálatok miatt. Mircea Malan, Nagyvárad alpolgármestere tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az önkormányzat kész további három hónappal meghosszabbítani a kivitelezési szerződést a következő feltételek mellett: a két fél egy szerződéskiegészítést ír alá, melynek értelmében a Marconst vállalja azt, hogy saját költségén újra elkészíti az épület mozaikpadlózatát. A kiegészítésben rögzített időintervallum idejére felfüggesztődik a kötbér fizetésére vonatkozó szerződésbeli kitételt, ellenben ha az újbóli felújítás után sem lesz megfelelő minőségű az elvégzett munka, akkor a város nem fizeti ki azt a fennmaradó 529 ezer lejt, amivel még az eredeti szerződés értelmében tartozik a Marconstnak, sőt, a szerződéskiegészítés kitételei is hatályukat vesztik, azaz a Marconst köteles lesz június 15-től számítva kifizetni a kötbért, ami a munkálatok értékének egy százalékát teszi ki minden egyes késedelmi nap után. Emellett nem megfelelő minőségű munkálat esetén a cég elveszíti a mintegy 15 ezer lejnyi garanciát is, amit éppen azért fizetett be, hogy garantálja a munkálatok minőségét. Malan szerint a munkálatok idejére feltehetőleg megint le kell majd zárni a Sas-passzázst.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!