ERDON Helyi hírek

2013.06.27. 08:35

Hamarosan SzabadságFeszt!

A Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) július 4 és 7 között szervezi meg első alkalommal a SzabadságFeszt elnevezésű ifjúsági fesztivált, melyre a margittai városi strandon kerül sor. A rendezvény egy fessztivállal egybekötött műhelytábor, amelyen Bihar megye valamennyi ifjúsági szervezetének tagjai találkoznak, azzal a céllal, hogy minnél több fiatalt szólítsanak meg, akik ifjúsági szervezetek aktív tagjai vagy legalábbis szimpatizánsai lehetnek.

A Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) július 4 és 7 között szervezi meg első alkalommal a SzabadságFeszt elnevezésű ifjúsági fesztivált, melyre a margittai városi strandon kerül sor. A rendezvény egy fessztivállal egybekötött műhelytábor, amelyen Bihar megye valamennyi ifjúsági szervezetének tagjai találkoznak, azzal a céllal, hogy minnél több fiatalt szólítsanak meg, akik ifjúsági szervezetek aktív tagjai vagy legalábbis szimpatizánsai lehetnek.

A fesztivál két részből áll. A strand parkolójában lesz felállítva a színpad, amelyen a koncertek, táncbemutatók lesznek láthatóak. Itt lesznek továbbá sörsátrak, szabadtéri étkezési lehetőség, vidámpark. A rendezvény ezen része nyitott bárki számára és teljesen ingyenes.

A fesztivál másik része a zárt strand területén lesz. Itt lesznek a résztvevők sátorhelyei, egy rendezvénysátor, mely a Stand Up Comedy illetve az előadások illetve a szervezetek közötti vetélkedők helyszíne lesz. Esténként vizi diszkó és beach party lesz. A fesztivál ezen része zártkörű, elővételben megvásárolható jegyek alapján lehet részt venni rajta. A négynapos jegy ára 30 lej, míg a napijegyekhez 15 lejért lehet hozzájutni.

Szerdán délután indult útjára a fesztivált népszerűsítő kampánykaraván, melynek első helyszíne a rendezvénynek helyet adó Margitta volt, ahol Bántó Norbert VIDIFISZ elnök illetve Pocsaly Zoltán polgármester egyyüttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá, melyre ha a helyi tanács is rábólint majd, akkor együttműködési szerződés születhet belőle.

A fesztivál július 4-én, csütörtökön veszi kezdetét, délutántól lehet regisztrálni, illetve elfoglalni a sátorhelyeket, majd este ismerkedős beach partyval indítanak a szervezők a strand medencéjében.

Július 5-én, pénteken délelőtt vizes counter strike illetve asztaltenisz, valamint strandröplabda bajnokságok lesznek, majd délután 17:30-kor kerül sor a hivatalos megnyitóra. 18 órától Bihar megye humoristája, Kun Zsolt szórakoztatja majd a közönséget, ezt követően pedig színpadi kavalkád lesz, melyen megyénkbeli fiatal tehetségek mutatják be énektudásukat a színpadon. Este Bihar megyei DJ-k keverik majd a zenét, illetve medence parti is lesz.

Július 6-án, szombaton délelőtt kezdődnek az előadások, a következő ifjúságpolitikai témakörökben:

-Az oktatás és munkaerőpiac közötti kapcsolat. Fiatalok beilleszkedése a munkaerőpiacra.

-Mire vállalkoz(z)unk?

-A Család, mint befolyásoló tényező a „menjünk vagy maradjunk” kérdésben.

Az előadásokat követően a Szomszédnéni Produkciós Iroda szórakoztatja majd a jelenlévőket, majd ismét színpadi kavalkád lesz, este pedig a magyarországi sztárvendég, L.L. Junior koncertezik. A szombat este retró bulival és medence partyval zárul.

A rendezvény zárónapján, július 7-én vasárnap délelőtt folytatódnak az ifjúságpolitikai előadások a következő témakörökben:

-Önkéntesség, avagy a siker egyik kulcsa

-Pályáz(z)atok

-Public Relation (PR) a civil életben

Kora délelőtt a szervezetek közötti vetélkedők lesznek, majd eredményhirdetések, illetve ismét színpadi kavalkád. A fesztivál a magyarországi Kerozin élőkoncertjével zárul.

A SzabadságFeszt fővédnöke a margittai fiatal, ismert és elismert politikus, a körzet parlamenti képviselője Cseke Attila.

A főszervező VIDIFISZ partnerei a Bihar Megyei Tanács, Margitta Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, valamint a Margittai Ifjak Köre, a Nagyváradi Magyar Ifjúsági Szövetség illetve a Nagyváradi Magyar Diákszövetség.

Médiatámogatók a Reggeli Újság, a Bihari Napló és az Erdon internetes hírportál, a Partium Rádió illetve a Berettyóhír internetes hírportál.

Jegyek elővételben valamennyi vidéki ifjúsági szervezetnél kaphatóak, Nagyváradon az NMD-irodában, míg Margittán a MIK-nél és az RMDSZ-székházban.

További információkért hívhatják Bántó Norbert VIDIFISZ elnököt a 0757 / 021128-as telefonszámon, vagy Major Lóránt ügyvezető alelnököt a 0742 / 693809-es telefonszámon.

Tőtős Norbert

A SzabadságFeszt kommunikációs igazgatója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!