ERDON Helyi hírek

2013.06.17. 13:17

Halálos fürdőzés a Fekete-Körösben

Bihar megye - Életét vesztette egy tizenkilenc éves fiatalember vasárnap délután, a Fekete-Körösben, egy tizennégy éves fiút pedig sikerült újraéleszteni, de ő is hasonlóan végezhette volna.

Bihar megye - Életét vesztette egy tizenkilenc éves fiatalember vasárnap délután, a Fekete-Körösben, egy tizennégy éves fiút pedig sikerült újraéleszteni, de ő is hasonlóan végezhette volna.

A Sürgősségi Ügyek Crișana Felügyelősége vasárnap délután fél négy körül kapta az értesítést arról, hogy „két ember megfulladt” Drágánfalván, s azonnal mozgósították csapataikat. Mire a belényesi tűzoltó alakulat, valamint a megyei mentőszolgálat csapata a helyszínre élt, a környékbeliek mindkét fiatalt kihozták a vízből. A tizennégy éves fiú mintegy ötperces újraélesztés után eszméletéhez tért, őt a belényesi kórházba utalták, állapota elég súlyos; a fiatalemberen azonban már nem tudtak segíteni, a hosszas újraélesztési manőverek nyomán sem indult újra a szívműködése és a légzése.

Tavaly tíz ember vesztette életét a Sebes-Körösben, a Fekete-Körösben, illetve különböző vízgyűjtőkben, tudatja a Sürgősségi Ügyek Crișana Felügyelősége. Ennek kapcsán az intézmény a biztonsági szabályok betartására is felhívja a figyelmet: csak erre kialakított helyeken biztonságos fürdeni, minden esetben tiszteletben kell tartani az erre vonatkozó tiltásokat; folyamatosan biztosítani kell a fürdőző, illetve a közelben lévő gyerekek felügyeletét; ne merészkedjünk a vízbe, ha a közelben nincsenek mások, főleg, ha nem is tudunk úszni; kerüljük a folyókat, tavakat, különféle vízgyűjtőket, főleg, ha a part meredek, ha a vízáramlat erős, ha a meder mocsaras, illetve ha tele van növényekkel, kövekkel, ágakkal; semmiképp se merészkedjünk vízbe ittasan, vagy késő este, kerüljük azokat a helyeket, ahol korábban már történtek balesetek, ne menjünk felmelegedve a hideg vízbe és ne ugorjunk vízbe hidakról vagy más építményekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!