ERDON Helyi hírek

2013.06.04. 13:12

Ghilea cége lett a nyertes

A nagyváradi önkormányzat a Constructii Bihor és az Energomontaj cégek közös pályázatát választotta ki a város által versenytárgyalásra bocsátott, mintegy 17 kilométernyi hővezeték-hálózat cseréjére.

A nagyváradi önkormányzat a Constructii Bihor és az Energomontaj cégek közös pályázatát választotta ki a város által versenytárgyalásra bocsátott, mintegy 17 kilométernyi hővezeték-hálózat cseréjére.

 

A nagyváradi önkormányzat által kiadott közlemény tanúsága szerint a Constructii Bihor és az Energomontaj cégek 48.908.018 lejes közös ajánlatát hirdették ki győztesnek azon a versenytárgyaláson, amelyre hat pályázat érkezett be. A döntés érdekessége az, hogy a hat ajánlat közül négy olcsóbb volt, mint a végül győztesnek kikiáltott pályázat. Az Aquaterm, Hiderotem, Teoval, Elasco, Expro és Florconstruct cégek közös pályázatukban 48.578.245 lejért vállalták volna a munkát; az Instalatii Montaj si Constructii, Conest, Incom, TMUBC, Atishtermoexpert vállalkozások közös ajánlata 46.289.491 lejről szólt; az Erbasu, Selina, Termoproiect cégek 47.699.233 lejért végezték volna el a munkálatokat, míg a legkedvezeőbb 43.961.860 lejes árajánlat a Romib, Consix Constructii, Romterm, Ceamisproiect cégektől érkezett. A legdrágább, 60.400.229 lejes ajánlatot a Porr Construct és Cooperativa Viridia cégek nyújtották be. Az önkormányzat diszkvalifikált öt ajánlatot, mivel azok nem teljesítették a versenykiírás minden feltételét, nyilatkozta a sajtónak Mircea Malan, Nagyvárad alpolgármestere. Ebből kifolyólag esett a választás a Constructii Bihor ajánlatára, mely cégnek a tulajdonosa egyébként a Demokrata-Liberális Párt Bihar megyei elnöke, Gavrila Ghilea. A munkálatok során ki kell cserélni 17 kilométernyi hővezetéket, valamint az 1. és a 3. számú hőközpontokat. A beruházást az Operatív Szektoriális Program Környezetvédelmi prioritási tengelyéből finanszírozzák. A beruházás része annak a nagyszabású munkálatnak, melynek keretében a Nagyváradi Hőerőművet földgázzal működő erőművel látják el. A most kihirdetett eredmény ellen június 13-ig fellebbezhetnek a liciten résztvevő cégek. Ha senki nem nyújt be fellebbezést, akkor aláírják a szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!