ERDON Helyi hírek

2013.05.28. 13:30

Szabályozzák az eseményszervezést

Nagyvárad- A hétvégén a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából számos programot szervez a nagyváradi önkormányzat. A keddi sajtótájékoztatón ezeket és a rendezvényszervezési szabályzatot ismertették.

Nagyvárad- A hétvégén a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából számos programot szervez a nagyváradi önkormányzat. A keddi sajtótájékoztatón ezeket és a rendezvényszervezési szabályzatot ismertették.

 

Ovidiu Mureşan alpolgármester jelezte, hogy a gyermeknapi programok annak a rendezvényszervezési szabályzatnak a részét képezik, mely előterjesztésként fog szerepelni a csütörtöki rendes havi tanácsülés napirendi pontjai közt azt követően, hogy az anyagot egy szakbizottság is véleményezte.

Mihaela Dindelegan koordonátor a várad-rogériuszi Gyermekvárosban zajló eseményeket ismertette, íme néhány ezek közül a teljesség igénye nélkül. Június 1-jén, szombaton 10 órától musical számok csendülnek fel magyarul, majd a délelőtti órákban különböző interaktív játékokra, illetve látványos bemutatókra kerül sor, partnerségben a Bihar Megyei Rendőr-főkapitánysággal és a Pro Bikers Egyesülettel. 13 órától táncelőadás kezdődik, melyet szabadtéri diszkó követ, majd 16 óra után alkotóműhelyekbe, mindenféle versenyekbe lehet bekapcsolódni. 18 órától a Városi Sportklub kosarasai „lépnek fel”, 19 órától megválasszák Mister és Miss Június 1-jét. Este háromnegyed 9-től a romániai X -faktor váradi származású döntőse, Natalia Selegean énekel, 21.15 órától pedig a Like Chocolate duó koncertezik.

Június 2-án, vasárnap az Adoptált Gyermekek Napját ünneplik meg, a nemrég alakult Örökbefogadó Szülők Egyesületének javaslatára. 16 órakor szórakoztató zenés-táncos programok és vetélkedők lesznek, 18 órakor pedig konferencia kezdődik Az örökbefogadás lépései címmel. Ezután népzenei előadás lesz, 20-21 óra között pedig a klasszikus rock zenét játszó Blue Strings együttes tagjai csapnak a húrok közé. Az önkormányzat Ingatlankezelő Igazgatósága által összeállított műsorok összköltségvetése 9500 lej, melyhez hozzáadódik a Like Chocolate énekesnőinek tiszteletdíja, 6000 lej plusz áfa. Az elhangzottakat az alpolgármester azzal egészítette ki, hogy a hétvégén 18 éves korig ingyen látogatható az állatkert: bohóc és egyéb meglepetések várják a gyermekeket, illetve június 1-jén úszó- és vívóversenyt is szerveznek a részükre, együttműködve a Városi és a Crişul sportklubokkal.

Szabályzat

Mircea Oaie, a Polgármesteri Hivatal rendezvényszervezéssel foglalkozó igazgatója a sajtótájékoztató elején említett határozattervezetről szólt. Megtudtuk, hogy három fő ösvényen haladnak, vagyis olyan, többnyire eddig is lebonyolított programokat rendeznek, melyeknek kizárólagos vagy társszervezője az önkormányzat, vagy egyáltalán nem finanszírozza ezeket, csupán infrastrukturális jellegű a hozzájárulása. A második kategóriába sorolandó például a július 12-14. vagy szeptember 7-8. között zajló Várnapok, a július 16-21. között szervezett strandröplabda bajnokság, a július 19-21. közötti népi iparművészeti vásár, és a szeptember 14-15-én kezdődő Nagyváradi Ősz-fesztivál. Az idei helyi költségvetésben 800 ezer lejt különítettek el ezen célra, és újdonságnak számít az előző évekhez képest, hogy az önkormányzat olyan köztéri szobrokat, mellszobrokat is meg akar koszorúzni, melyekkel eddig nem törődtek ebből a szempontból. Mircea Oaie konkrétan Dimitrie Cantemir szobrát említette, melynek közelében lakik, és fájlalja, hogy sohasem koszorúzzák meg.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!