ERDON Helyi hírek

2013.05.05. 12:23

Sikeresen szerepeltek az adysok

Az elmúlt hétvégén, május 3–5. között rendezték meg Nagyváradon a XVIII. Országos Diákszínjátszó Fesztivált (ODIF), amelynek az Ady Endre Elméleti Líceum adott helyet.

Az elmúlt hétvégén, május 3–5. között rendezték meg Nagyváradon a XVIII. Országos Diákszínjátszó Fesztivált (ODIF), amelynek az Ady Endre Elméleti Líceum adott helyet.A diákszínjátszó fesztiválra az ország különböző városaiból érkeztek színjátszócsoportok, hogy az Ady Endre líceum színpadán összemérjék tehetségüket. A kilenc csoport – köztük a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum Létra diákszínjátszó csoportja – különböző témájú és műfajú darabokkal lépett fel. Csoportok érkeztek Kovásznáról, Székelyudvarhelyről, Szilágykrasznáról, Brassóból, Kézdivásárhelyről, Szászrégenből, Székelykeresztúrról, Szilágycsehről és Nagyváradról. A Létra diákszínjátszó csoport előadására, a Szentivánéji álmocskákat május 4-én délután tekinthették meg az érdeklődők. Az iskola díszterme megtelt a volt és jelenlegi adys diákokkal, valamint a többi csoportok fellépőivel.

Álmocskák

A Létra William Shakespeare Szentivánéji álmok vígjátékának feldolgozását adta elő. A fél órás előadás nem más, mint egy bohókás-bolondos kavarodás tündérekkel és emberekkel, amelyben mindenki szerelmes lesz valakibe, csak éppen nem abba, akibe kellene, de természetesen a végén helyre áll a rend és mindenki boldog lesz. A bolondos párcserék, a tündérkirály és királynő mókás harca, egy-egy szereplő kiemelkedő játéka, valamint az élő zenei és ének kíséret varázsolta egyedivé és a közönség kedvencévé a darabot.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!