ERDON Helyi hírek

2013.05.09. 13:07

Programkavalkád a gyerekfesztiválon

A nagyváradi Posticum dzsesszfesztivál második napján, szomaton, május 18-án 11-től 14 óráig gyermekfesztivál zajlik a Teiului utcai parkban, illetve az épület teraszán.

A nagyváradi Posticum dzsesszfesztivál második napján, szomaton, május 18-án 11-től 14 óráig gyermekfesztivál zajlik a Teiului utcai parkban, illetve az épület teraszán.

A rendezvény, melynek a Lovagkori forgatag címet adták a szervezők, meseimprovizációval kezdődik. Hanyecz Debelka Róbert bábszínész három-négy Mátyás-kori mesét fűz egy csokorba, a dzsesszfesztivál művészei pedig a témához igazodó hangeffektusokkal kísérik a történetet, s maguk a gyerekek is szerepet kapnak a történetben.

A mesét követően a gyerekek „lovagkori tornákon” vehetnek részt, azaz különféle ügyességi feladatok során bizonyíthatják rátermettségüket - lesz többek között magválogatás, gyűrűvezetés, kötélfonás, kötélhúzás. A kézműves foglalkozások sem maradnak el: Márton Katalin képzőművész segítségével merített papírt készíthetnek a gyerekek, melyre saját lovagi címerüket pecsételhetik rá. Agyagozás is lesz, s a későbbiekben a Meseműhely keretén belül ezeket beépítik majd a saját történetükbe. Ezt a foglalkozást Gáti Boróka óvodapedagógus vezeti .

A gyerekek megismerkedhetnek még reneszánsz hangszerekkel, lesz könyvbazár, bodza-bár, sütibár, s öt lejért tombolát vehetnek majd a résztvevők, mellyel többek között meghívókat nyerhetnek a Posticum éttermébe, teaházi meghívókat, CD-ket vagy könyvutalványokat.

Az elmúlt alkalmakkor 100-150 gyerek jött el, tudtuk meg Wagner Andrea és Búzási Andrea szervezőktől. Rossz idő esetén a rendezvény elmarad. Érdeklődni a 0744.504.051 telefonszámon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!