ERDON Helyi hírek

2013.05.04. 18:54

Meghitt Anyák napi ünnepség

Nagyvárad- Szombat délután a váradi Anna Nőszövetség ismét hangulatos és meghitt Anyák napi ünnepséget szervezett a Tibor Ernő Galériában. Zenés, prózai, illetve énekelőadások váltottak egymást.

Nagyvárad- Szombat délután a váradi Anna Nőszövetség ismét hangulatos és meghitt Anyák napi ünnepséget szervezett a Tibor Ernő Galériában. Zenés, prózai, illetve énekelőadások váltottak egymást.

Hangulatos és meghitt, az alkalomhoz méltó Anyák napi ünnepséget szervezett szombat délután a Kanonok sori Tibor Ernő Galériában a váradi Anna Nőszövetség. Számos édesanya és nagymama vett részt a megható rendezvényen, az érdeklődők számát jelzi, hogy pótszékeket kellett bevinni. A megjelenteket Kelemen Mária elnök asszony üdvözölte nagy szeretettel, arra emlékeztetve őket, hogy a Nőszövetség fennállása óta minden évben megünnepli az Anyák napját, hiszen a nőiség leglényegesebb ismérve az anyaság, mindenki számára fontos az édesanyja, hálásak vagyunk nekik azért, mert a világon lehetünk. Ha tehetjük, felköszöntjük őket, ha már sajnos nem, akkor ilyenkor virágot teszünk a sírjukra, vagy rájuk gondolunk, ha távol vagyunk tőlük. Ugyanakkor pedig számos költő, zeneszerző is megfogalmazta ezt az életérzést, tette hozzá.

Az anyaságról

Széll Kató nőszövetségi alelnök az anyaságról tartott egy rövid előadást. Hangsúlyozta: anyának lenni boldogság, Istentől kapott ajándék. Sajnos azonban még a bibliai időkben is voltak olyan szomorú szívű nők, akiknek nem lehetett gyermekük, és életük végéig viselték ezt a sebet, őket azonban Isten azzal kárpótolta, hogy mások javára cselekedhettek. Az igazi anya akár a megvetést, elutasítást is vállalja, ha tudja, hogy szeretet gyermeke érdeke azt kívánja. Napjainkban viszont sokan tudatosan nem vállalnak gyermekek, különböző indokokat felhozva mentségül megfeledkeznek arról, hogy így az életük elveszíti valódi értelmét, hangzott el. Széll Kató ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy anyának lenni egyben felelősség is, hiszen a szülők együtt formálják, nevelik gyermekeiket, akik utánozni próbálják őket, így átvehetik akár a rossz tulajdonságaikat is, hiszen belevésődik jellemükbe mindaz, amit otthon látnak. „Éljünk úgy, hogy szép örökséget hagyjunk azokra, akiket a legjobban szeretünk”, tanácsolta az alelnöknő.

Az összejövetelen közreműködött Baranyi Tünde - egy kislány, aki dobogós helyezést ért el a magyarországi Mosolyvirág országa című meseíró pályázaton Büszkeségem a csodás családom című dolgozatával-, és Trifán László gitárművész, aki saját maga által megzenésített szerzeményekkel lépett fel. Pipó Irén énekelt, Hajbók Klára egy prózai részlettel és két szavalattal örvendeztette meg hallgatóságát. Ambrus Katalin felolvasta saját versét, Bartos Elekes Ildikó pedig a gyermekvállalás fontosságáról beszélt. A szeretetvendégséggel zárult ünnepségen az előadók egy-egy medált kaptak ajándékba.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!