ERDON Helyi hírek

2013.05.20. 11:22

Lampionok Nagyvárad egén

Több mint száz lampiont engedtek fel az égbe vasárnap este, ezzel hívva fel a figyelmet a szervadományozás fontosságára.

Több mint száz lampiont engedtek fel az égbe vasárnap este, ezzel hívva fel a figyelmet a szervadományozás fontosságára.A Szent László (Unirii) téren több mint száz érdeklődő, fiatal gyűlt össze a Nagyvárad az életért (Oradea Pro Viaţă) kampány keretében megszervezett Nagyvárad Szíve elnevezésű eseményre, amelyet a nagyváradi egyetem Orvostudományi és Gyógyszerészeti karán belül működő orvosi kutatóközpont szervezett dr. Ligia Burtă, a Nagyváradi Vérközpont vezetőjének koordinálásában. A vasárnap esti esemény alkalmával az önkéntesek több mint száz lampiont engedtek fel egyszerre az égbe. Az eseménnyel a lakosok figyelmét szerették volna felhívni a szerv adományozás érzékeny problémájára, valamint emléket állítottak a szervdonoroknak, akik döntésükkel más emberek életét mentették meg. Az eseményen jelen volt dr. Carmen Pantiş a Bihar megyei transzplantációs program vezetője is. Az eredetileg május 14-re tervezett akciót az esős idő miatt halasztották vasárnapra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!