ERDON Helyi hírek

2013.05.14. 16:20

A Pély Barnabás-Sárik Péter duó Nagyváradon

A magyar zene két kiemelkedő egyénisége, két különböző stílus találkozik. Pély Barnabás és Sárik Péter a nagy sikerű Jazzpression zenekarban dolgozott együtt, a közös muzsikálás azóta váratott magára.

A magyar zene két kiemelkedő egyénisége, két különböző stílus találkozik. Pély Barnabás és Sárik Péter a nagy sikerű Jazzpression zenekarban dolgozott együtt, a közös muzsikálás azóta váratott magára.

A formációt a véletlen hozta össze, a két művész Csíkszeredában, a Mini Jazz Fesztiválon lépett először duóban színpadra. Repertoárjukban olyan népszerű slágerek különleges feldolgozásai szerepelnek, mint a Billie Jean, Sweet Dreams, Superstation és természetesen felcsendül néhány klasszikus United dal is.

Pély Barna már több mint egy évtizede a magyar jazz és könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó muzsikusa. Saját szólókarrieje (Pély Barna Trio) építése mellett jelenleg is a United zenekar énekes-gitáros frontembere, akikkel nem kisebb slágereket tudhat magáénak, mint a „Végső Vallomás”, „Hófehér Jaguár”, „Hajnalban még a nap is más”, „Keserű méz”, „Koktél”, „Nincs ősz nincs tél”,”Mondd még”, vagy az „Ébredj fel!”. 2000-ben a zenekar „Első...” című nagylemeze Arany Zsiráf-díjat kapott az „év lemeze” kategóriában, a „Nincs ősz nincs tél” pedig Jakab Líra-díjas lett. Ugyanebben az évben Al Jarreau zsűrizésével megnyerte a Garai Attila jazz-ének versenyt a Magyar Rádióban. 2010-ben pedig a zenekar Príma Primissima díjat kapot 10 éves zenei munkásságáért. Producerként, zeneszerzőként, és hangszerelőként összefogta Tóth Vera 2. (Valami Más), és 3. (Tóth Vera) nagylemezének zenei munkálatait, melyeken többek között a „Mondd miért pont ő” , és a „Nem kell valaki másé” című dalok is a nevéhez fűződnek. 2003-2006-ig zsűriként, 2010-ben pedig meghívott tanárként és szakmai tanácsadóként résztvevője volt a Tv2 kereskedelmi tv Megasztár című énekes tehetségkutató műsorának. Énekstílusa, dalai, és „szlogenjei” méltán teszik generációja egyik kikerülhetetlen alakjává, és amit biztos nem mondhatunk el róla: hogy ”Ez nem jött át!”.

Sárik Péter a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott, majd klasszikus zenei tanulmányokat folytatott Prunyi Ilona irányításával. Az évek során a jazz mellett majdnem minden zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott, klasszikus, könnyű, pop, latin és világzenét. Jelenleg saját Trióját vezeti, mellyel rendszeresen turnéznak szerte Európában. Számos zenekarban és előadóval dolgozik. Mint zeneszerző jelentős nemzetközi sikereket mondhat magáénak: kompozíciói rendre dobogós helyezéseket érnek el az Egyesült Államok és Nagy Britannia legjelentősebb dalszerző versenyein. Díjak, elismerések: Orszáczky-díj 2011, Artisjus-díj 2010, Jazzy rádió dalverseny: “Legjobb szólista”, 2007, Emerton-díj 2004.

A koncert a Moszkva Gardenben lesz megtartva május 18-án, szombaton 18 órai kezdettel. A jegyek elővételben 20, a helyszínen pedig 25 lejbe kerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!