ERDON Helyi hírek

2013.04.29. 17:37

Maradtak még szabad helyek

<p>Nagyvárad- Hétfőn a Bihar Megyei Tanfelügyelőség honlapjára (www.isjbihor.ro) is felkerült, hogy az első szakasz lezárta után mennyi szabad hely maradt az iskolák magyar előkészítő osztályaiban.

Nagyvárad- Hétfőn a Bihar Megyei Tanfelügyelőség honlapjára (www.isjbihor.ro) is felkerült, hogy az első szakasz lezárta után mennyi szabad hely maradt az iskolák magyar előkészítő osztályaiban.A listából kiderül, hogy az úgynevezett step by step előkészítő osztályokban csupán vidéken maradt még tizennégy szabad hely: négy a margittai Horváth János Műszaki Líceumban, egy a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumban és kilenc az érmihályfalvi Zelk Zoltán általános Iskolában. Magyar Freinet osztályt a várad-rogériusz 11. számú Általános Iskolában indítanak ősszel, még számítanak tizenkét gyermek jelentkezésére.

Bihar megyében összesen 558 diákot tudnak még fogadni magyar normális előkészítő osztályokba. Nagyváradon a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban három, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban huszonöt, a Szacsvay Imre Általános Iskolában tizenhárom, a Dimitrie Cantemir Általános Iskolában hat, a Ioan Slavici Általános Iskolában kilenc, a Nicolae Bălcescu Általános Iskolában tizenhét, a 16. számú Általános Iskolában négy, a biharpüspöki Juhász Gyula Általános Iskolában pedig szintén négy tanulót tudnak még befogadni. Ami a nagyobb vidéki tanintézeteket illeti: a margittai Horváth János Műszaki Líceum huszonkilenc, a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum tizenhárom, a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum harminckilenc, az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola huszonkét szabad hellyel várja a beiratkozások második szakaszát. Az első osztályokba történő beiratkozás nem online történik, ezért erre vonatkozó összesített adatok még nem állnak rendelkezésre.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!