ERDON Helyi hírek

2013.04.09. 14:37

Köztéri építészeti verseny

Román Építész Kamara erdélyi fiókszervezete április 9-én tartotta meg Nagyváradon a Köztéri építészeti verseny elnevezésű kiállítás megnyitóját.

Román Építész Kamara erdélyi fiókszervezete április 9-én tartotta meg Nagyváradon a Köztéri építészeti verseny elnevezésű kiállítás megnyitóját.

Ez a kulturális projekt népszerűsíteni kívánja a különböző országos és nemzetközi építészeti versenyeken elért eredményeket és magát az építészetet is. A kiállításon, amely Nagyváradon a Fő utcai Vizuális Művészetek Galériája előtt kapott helyet, olyan projekteket állítanak ki, amelyeket az utóbbi időben díjaztak különböző országos versenyeken, ezeken kívül pedig nemzetközi versenyeken kiváló eredményeket elért román építészek tervei is helyet kaptak a tárlaton. Sorin Dan Clinci építész, a kiállítás kurátora elmondta, hogy az építészeti versenyek fontosak abból a szempontból, hogy egy köztér átalakítására több variáns is érkezik. Hangsúlyozta, hogy a projektek zsűrizése során nem a költségvetés az első számú szempont, mint egyéb projektek esetében, hanem a technikai és szakmai szempontokat veszik figyelembe. Fontos, hogy az emberek is lássák, hogy van miből választani, hogy léteznek ilyen versenyek – tette hozzá. A kiállítás, amelyet tíz napig tekinthetnek meg az érdeklődők, kolozsvári, nagybányai, temesvári, brassói, tajvani, észtországi és kijevi közterekre kiírt versenyek helyezést elért projektjeit mutatja be, amelyeket romániai építészek készítettek. A vándorkiállítást az elmúlt hónapokban már kiállították Kolozsváron, Temesváron és Nagybányán. A Román Építész Kamara erdélyi fiókszervezete egész évben folytatja a kulturális projektet.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!