ERDON Helyi hírek

2013.04.15. 14:03

Képzés és tanácsadás Berettyószéplakon

Véget ért a Ruhama Alapítvány berettyószéplaki projektje, amelynek keretében a helyi és környező lakosságot kívánták támogatni. A projekt záró sajtótájékoztatóját hétfőn tartottak meg.

Véget ért a Ruhama Alapítvány berettyószéplaki projektje, amelynek keretében a helyi és környező lakosságot kívánták támogatni. A projekt záró sajtótájékoztatóját hétfőn tartottak meg.

A Tevékenyek a közösségért elnevezésű projekt tavaly augusztus 15-én indult, és nyolc hónapig tartott a Ruhama Alapítvány és a Berettyószéplaki Közösség Erőforrásainak Egyesületének közös szervezésében. A projektzáró sajtótájékoztatóján Ramona Tăciuleţ, a program koordinátora összegezte a megvalósításokat. A projekt célja a berettyószéplaki közösség fejlesztése, életszínvonalának javítása volt, amelyet a helyiek szakmai felkészítésével szerettek volna elérni, ezzel is elősegítve a munkaerőpiacon való érvényesülésüket. A programba nem csak a felnőtteket, hanem a diákokat is bevonták. A nyolc hónap során száz ember vett részt a tájékoztató, tanácsadó megbeszéléseken, amelyek alkalmával hasznos információkat kaphattak a munkaerőpiacról, jogaikról és egyéb tudnivalókról.

Építészeti tanfolyamok

Továbbá 25 férfi vett részt az építészeti tanfolyamon, amely végén mindannyian okleveles építőipari munkásokká váltak. Ramona Tăciuleţ elmondta, hogy ez két okból is hasznos, hiszen, aki eddig nem dolgozott ebben az ágazatban, annak most lehetősége van rá, és aki eddig nem szakképzett munkásként dolgozott, annak meg van a lehetősége, hogy nagyobb fizetést kapjon. A program során létrehozták a lakosokat segítő és az illetékesekkel való kapcsolattartás megkönnyítésére szolgáló Helyi Kezdeményező Csoportot és a Helyi Támogató Csoportot. Ötven öt-nyolc osztályos diák vett részt egészségügyi, illem- és környezetvédelmi képzéseken, utóbbinak gyakorlati része is volt, amelynek keretében a diákok részvételével megtisztították a Berettyó partjait. A projekt a Civil Innovációs Alap támogatásával, a Petrom szponzorálásával jött létre, a Civil Fejlesztési Alapítványon keresztül.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!