ERDON Helyi hírek

2013.04.22. 11:48

Ismét gyűlt a kritikus tömeg

Nagyvárad- Vasárnap délután a Pro Bikers Bihar Sportegyesület ismét megszervezte Nagyváradon a hagyományos Critical Mass- Kritikus tömeg kerékpáros felvonulást. Idén rekordot döntött a részvétel.

Nagyvárad- Vasárnap délután a Pro Bikers Bihar Sportegyesület ismét megszervezte Nagyváradon a hagyományos Critical Mass- Kritikus tömeg kerékpáros felvonulást. Idén rekordot döntött a részvétel.

 

Vasárnap délután a Pro Bikers Bihar Sportegyesület és a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának szervezésében az április 22-i Föld-napra való tekintettel ismét összegyűlt Váradon is a „kritikus kerékpáros tömeg”, felhívva az illetékesek figyelmét a környezetvédelem fontosságára, illetve természetesen arra, hogy több kerékpárútra van szükség a partiumi megyeszékhelyen is. Verőfényes napsütésben gyülekeztek a résztvevők 17 óra után a hagyományos kiindulópontnál, vagyis a várad-rogériuszi Magnólia téren, a volt Patria mozi előtt. Ahogy lenni szokott, idősek és fiatalok, gyermekek és felnőttek, nők és férfiak egyaránt, családtagok és ismerősök, barátok. Szabad szemmel is érzékelhető volt, hogy az idén rekordot döntött a részvétel, hivatalos és óvatos becslések szerint is több mint 1000 személy pedálozott egy élhetőbb környezetért. Néhányan azért aggódtak, hogy Budapesthez hasonlóan Váradon is ez lesz az utolsó felvonulás, Mircea Crăciun főszervező azonban az Erdély Online-nak elmondta, hogy nálunk folytatódni fog, hiszen korántsem teljesültek a célkitűzések.

Csengőszó

A menet a Magnólia tér- Transilvaniei/Nadányi utca- Dacia sugárút- Decebal sugárút- Aradi út- az Oradea Shopping Center bevásárlóközpont parkolója- Aradi út- Vlădeasa utca- Matei Basarab utca- Avram Iancu/Kert utca- Szent László tér útvonalon haladt. A megmozdulás méreteire jellemző, hogy az induláskor az elől levők már elérték a Transilvaniei utcát, a hátsó részen haladók pedig csak akkortájt hagyták el a startvonalat, a városháza előtt pedig körülbelül negyed órának kellett eltelnie addig, míg mindenki bekarikázott. Itt nem maradhatott el a kerékpároknak az égbe emelése, illetve a bringások csengőszóval is kifejezték a már említett óhajaikat.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!