ERDON Helyi hírek

2013.04.22. 13:17

Elkezdődtek a Partiumi Egyetemi Napok

Április 22-én ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét az április 22–26. között zajló Partiumi Egyetemi Napok (PEN), amelyet a PKE Diákszervezete immár negyedik alkalommal szervez meg.

Április 22-én ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét az április 22–26. között zajló Partiumi Egyetemi Napok (PEN), amelyet a PKE Diákszervezete immár negyedik alkalommal szervez meg.

Hétfőn reggel ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a negyedik PEN, amelyet a Partiumi Keresztény Egyetem Diákszervezete (PKED) rendez meg. A résztvevőket Kovács Károly Nándor PKED elnök köszöntötte, majd Ráksi Lajos egyetemi lelkész tartotta meg a nyitóáhítatot. Az Apostolok Cselekedeteiből (ApCsel 6, 8-10) szóló igerészből kiemelte mit kellene a mai embernek magában hordoznia ahhoz, hogy szebb világban éljen: „Istvánhoz hasonlatosan feladatunkat példaértékűen kell elvégeznünk, a Szent Lélek segítségével erre lehetőség van, mindegy, hogy mi a dolgunk, a lényeg az, hogy hogyan végezzük el. Olyanoknak kell lennünk mint Istvánnak, aki szolgál a másiknak, teljes hittel és erővel, lélekkel és bölcsességgel”- mondta el Ráksi Lajos, majd áldást kért az egy hetes rendezvény programjaira, a szervezőkre és résztvevőkre.

Nyílt nap

Tolnay István a PKE Igazgatótanácsának elnöke beszédében kiemelte, hogy az egyetemi napok jó alkalmat kínálnak arra, hogy bemutassák a PKE jelenét és jövőjét, ám beszédében kiemelte, hogy ugyanolyan fontos a múltat is ismerni. Kitért az intézmény alapítására, múltjára, a képzésekre. Az egyetem történelmének egy-egy mozzanatát felidézve arra kérte az egyetem tanárait és diákjait, hogy vigyék tovább, azt amit ők elindítottak. Kovács Károly Nándor a továbbiakban ismertette a PEN célját: az előadások és foglalkozások első sorban az egyetem diákjainak és tanárainak szólnak, de minden érdeklődő számára nyitottak. „Lehetőséget szeretnénk nyújtani a résztvevőknek, hogy kizökkenjenek a hétköznapok körforgásából. A csütörtökön megszervezésre kerülő nyílt nap pedig kifejezetten a középiskolásokat szólítja meg, várjuk őket, hogy megismerhessék egyetemünk szakait és az itt folyó tevékenységeket”- tette hozzá végezetül.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!