ERDON Helyi hírek

2013.03.11. 14:35

Súlyos baleset Jankafalvánál

Március 11-én délután 13 óra körül súlyos baleset történt a D.N. 19-es országúton Jankafalvánál. Az előzetes információk szerint a közúti balesetben három gépjármű karambolozott.

Március 11-én délután 13 óra körül súlyos baleset történt a D.N. 19-es országúton Jankafalvánál. Az előzetes információk szerint a közúti balesetben három gépjármű karambolozott.

A hétfő délutáni balesetben három gépjármű egy kamion, egy tehergépkocsi és egy gyerekeket szállító mikrobusz ütközött. A közúti baleset helyszínére több mentőautó szállt ki Margittáról, Szalárdról, Székelyhídról és Nagyváradról is. A mikrobuszban kilenc gyermek utazott. A Bihar Megyei Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője szerint a balesetben hét 3-5 év közötti gyerek sérült meg, közülük négy állapota súlyos, mindannyiukat kórházba szállították, öt gyermeket a városi kórházba, kettőt pedig a megyei kórházba. A gyermek közül egy három éves kislány fejsérülést szenvedett, eltört a jobb combcsontja és zúzódásokat szenvedett. Másik három gyerek kisebb fejsérülést szenvedett, és egy öt éves kislánynak nyugtatót adtak be, hogy csillapítsák az ijedségét, de nem találtak rajta sérülésre utaló nyomokat.

Sebesültek

A helyszínen elláttak két felnőttet, köztük egy terhes nőt is. Utóbbi nem szenvedett olyan sérüléseket, amelyek veszélyeztetnék az ő vagy magzata életét. Őt a váradi szülészeten ápolják. Alina Dinu, a Bihar Megyei Rendőrkapitányság szóvivője elmondta, hogy a baleset 13.15 körül történt a D.N. 19-es országúton Jankafalvánál. A balesetet a TIR vezetője, egy 55 éves belorusz állampolgár okozta, aki nem tartotta be a szükséges követési távolságot, és belerohant a mikrobuszba, majd nekiment egy tehergépkocsinak is. A TIR sofőrjét megszondáztatták, az eredmény negatív lett. A szóvivő elmondása szerint a balesetben csak a mikrobusz utasai sérültek meg, a gépjárművet egy 45 éves diószegi férfi vezette. A baleset helyszínén a forgalmat fél órára teljesen lezárták, majd pedig csak egy sávban lehetett közlekedni.

Szemtanú

Egy szemtanú, F.S. elmondása szerint 13 óra körül a bihardiószegi iskolabusz lelassított, hogy megelőzzön egy, az út szélén parkoló gépjárművet, amikor nagy csattanásra lettek figyelmesek a közelben levő emberek. Egy TIR hátulról beleszaladt az iskolabuszba, amely félrelökte a parkoló járművet. Az óvodásokat éppen hazafelé szállító busz csak 40 méteren belül tudott megállni. A balesetben az iskolabusz, valamint a kamion fülkéje is nagy mértékben károsodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!