ERDON Helyi hírek

2013.03.30. 11:23

Működnek az internetes pontok Váradon

Március 29-én tartották meg a WiFi és ingyenes internetes pontok létesítése Nagyváradon és Debrecenben határon átívelő projekt záró sajtótájékoztatóját.

Március 29-én tartották meg a WiFi és ingyenes internetes pontok létesítése Nagyváradon és Debrecenben határon átívelő projekt záró sajtótájékoztatóját.

A projekt általános célja a határ menti kommunikáció javítása WiFi és ingyenes internetezési pontok létrehozásával Nagyvárad és Debrecen közterületein. Mircea Mălan alpolgármester elmondta, hogy a projekt lezárásától számított öt évig a szolgáltatás ingyenes marad mind az önkormányzatnak, mind a lakosságnak. A pályázat időtartama, amelyet a nagyváradi önkormányzat és a debreceni Info Park It szervezet közösen valósítottak meg, tizenkét hónap volt, ezalatt az idő alatt kellett létrehozni az ingyenes internetes és WiFi pontokat 50 nagyváradi és 80 debreceni közterületen. A pályázat támogatási szerződését 2012 április 5-én írták alá, értéke 233.592,76 euró, amelyből 225.583,61 euró vissza nem térítendő támogatás. A helyi önkormányzat önrésze 122,349 euró, amelynek 98% vissza nem térítendő támogatás. Az 50 pontot főleg a város parkjaiban, terein, továbbá többek között az állomáson, a piacok környékén, egyes villamosmegállókban, a Fő utcán, valamint más forgalmas helyekre szerelték. A szolgáltatást egy WIFI feliratú tábla fogja jelezni mind az 50 helyen. Ilyen táblát péntek délben még nem láttunk a Szent László téren, de ennek ellenére a WiFi működött.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!