ERDON Helyi hírek

2013.02.12. 13:27

Vegetariánus ételkülönlegességek a Posticumban

Vigyázat, ehető! címmel kulturális gasztro-program kezdődik szerdától a nagyváradi Posticumban. Távoli országok vegetariánus ételeit kóstolhatják meg az érdeklődők egy héten keresztül.

Vigyázat, ehető! címmel kulturális gasztro-program kezdődik szerdától a nagyváradi Posticumban. Távoli országok vegetariánus ételeit kóstolhatják meg az érdeklődők egy héten keresztül.

Az ötletet a Cévennes hegység lábánál található kis falu polgármesterének döntése adta, aki biokantinná alakította az iskolai étkezdét – mondta Rencsik Imre, a Posticum veztője. Másokhoz hasonlóan, a kis franciaországi település lakói aggodalommal szemlélik a környezetszennyezés és az élelmiszeripar káros hatásait, s ezzel a programmal igyekeznek fékezni az egészségtelen táplálkozást, mint jelenséget.

Konyhaművészet

Ennek mintájára a Posticum Étterem a szerzeteshez nevű étkezdéjében hamvazószerdától nagyböjt első vasárnapjáig, azaz február 13-tól 17-ig különleges, vegetáriánus ételek kerülnek az asztalra. A többek között mexikói, guatemalai, spanyolországi, ázsiai ételkülönlegességeket a Posticum új éttermének első vendégszakácsa, Betti készíti. "Számomra a konyha olyan, mint festőnek a vászon. A táplálkozás a lélek tükre... Már gyerekkorom óta nagyon fontos számomra a főzés. Először magamnak főztem, utána barátaimnak és most már másoknak is. Sokat utaztam, bejártam Európát, de voltam Mexikóban és Guatemalában is. Igy ismertem meg a világkonyha művészetét." - vallja a fiatal hölgy. Szerdán például tejszínes-gyömbéres répalevessel, koreai, zöldséges-mogyorókrémes sushival, pirított szezámmaggal és fűszeres ázsiai dresszinggel készült lilakáposzta salátával várja a vendégeket.

Tudnivalók

A háromfogásos menük minden nap 18 lejbe kerülnek, de a Posticum adományokat is elfogad, ha bárki támogatni szeretné a vegetáriánus konyhaművészetet. Az étterem 13 és 15 óra között tart nyitva, s az érdeklődők - a lakáséttermek mintájára - legkésőbb aznap kilenc óráig jelezhetik a foglalást a 0259 431 3 98, a 0744 50 40 51 telefonszámokon, illetve az info@posticum.ro e-mail címen.

Az étterem Kertész Attila belsőépítész bútortervező koncepciója alapján készült, akinek munkái megtalálhatóak Japánban, Vietnámban, továbbá számos magyarországi étteremben. A Posticum éttereméről készült képek a www.posticum.ro oldalon is megtekinthetők.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!