ERDON Helyi hírek

2013.02.20. 15:45

Új felirat: Primărie - Városháza

Kedden délután került fel a Primărie - Városháza felirat Érmihályfalván arra az épületre, amit sokan manapság is a "Néptanács" vagy a "Szfát" megnevezéssel illetnek.

Kedden délután került fel a Primărie - Városháza felirat Érmihályfalván arra az épületre, amit sokan manapság is a "Néptanács" vagy a "Szfát" megnevezéssel illetnek.

 

A mai Polgármester Hivatal épülete a helytörténeti munkák szerint 1882-ben lett Főszolgabírói Hivatal. A mai lakosok, pontosabban annak is a középkorú és idősebb rétege, mint az egykori Fényes vendéglőre emlékszik rá. A Mezőgazdasági Bank fiókegységének székháza lett 1992-ben, annak megszűnéséig. Közben az akkori Polgármesteri Hivatal kapcsán megfogalmazódott, hogy nagyobb épületre, több helyiségre lenne szükség, és a becsukott bankszékház alkalmasnak mutatkozott erre. A terv megvalósult, és Torda Imre polgármestersége idején, 2003 tavaszán került sor a költözésre.

A város háza

A lakosság körében a Polgármesteri Hivatalt még manapság is sokat a korábbi időket idéző "Néptanács", vagy az ennek megfelelő román elnevezésből származó "Szfát" (Sfatul popular) megnevezéssel illetik. Kedden délután került fel a főbejárat főlé a Primărie - Városháza felirat. Nyakó József polgármester - aki a felirat elkészítésének ötletét már korábban tudatta például lakossági fórumokon is - kérdésünkre elmondta: mindezzel tudatosítani akarja, hogy az épület a város háza, ahol a város lakóinak ügyes-bajos dolgaira keresik a megoldást, és ezt a kor követelményeinek megfelelően igyekszenek megtenni.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!