ERDON Helyi hírek

2013.02.11. 15:16

Új díjszabások januártól

Januártól egy új, decemberi kormányrendelet értelmében a lakossági nyilvántartó a következő többletilletékeket (taxe extrajudiciare de timbru) alkalmazza: a személyazonossági okiratok kiállítása, cseréje, meghosszabbítása mind román, mind külföldi állampolgárok számára, illetve állampolgárság nélkülieknek, valamint a lakhelyváltoztatások bejegyzése román állampolgárok számára 5 lejbe kerül.

Januártól egy új, decemberi kormányrendelet értelmében a lakossági nyilvántartó a következő többletilletékeket (taxe extrajudiciare de timbru) alkalmazza: a személyazonossági okiratok kiállítása, cseréje, meghosszabbítása mind román, mind külföldi állampolgárok számára, illetve állampolgárság nélkülieknek, valamint a lakhelyváltoztatások bejegyzése román állampolgárok számára 5 lejbe kerül. A különféle adatok kibocsátására vonatkozó kérvények bejegyzése mind magánszemélyeknek, mind cégeknek – akár az országos lakossági nyilvántartóban, akár az országos gépkocsivezetői jogosítvány és forgalmi engedély nyilvántartóban szereplő adatokról van szó, szintén 5 lejbe kerül.

Ami pedig az anyakönyvi jellegű adatokat illeti: név, illetve nem változtatás kérésre történő bejegyzéséért 15 RON-t kell fizetni, a házasság felbontásának kérésre történő bejegyzése 2 lejbe kerül, a külföldi anyakönyvi hivatalok által kiállított iratoknak a hazai regiszterekbe való átiratása szintén 2 lejbe kerül, az anyakönyvi iratok kérésre történő rekonstruálása vagy utólagos kiállítása ugyancsak 2 lejbe kerül és ez az ára az elvesződött, ellopott vagy tönkrement bizonylatok kiállításának is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!