ERDON Helyi hírek

2013.02.19. 14:29

Megépült az új székhely

Nagyvárad - Gyakorlatilag elkészült a Bihar megyei Mentőszolgálat új székhelye, jelenleg az utolsó simításokat végzik. A tervek szerint márciusban költöznek. A páciensek ellátása folyamatos lesz, ígérik.

Nagyvárad - Gyakorlatilag elkészült a Bihar megyei Mentőszolgálat új székhelye, jelenleg az utolsó simításokat végzik. A tervek szerint márciusban költöznek. A páciensek ellátása folyamatos lesz, ígérik.

 

Ha sürgős lenne, akár most is költözhetnének, de szeretnék szervezetten végrehajtani, így március folyamán kerül rá sor, tudatta ldr. Emil Boțcău, a Bihar megyei Mentőszolgálat szóvivője. A rászorulók sürgősségi ellátása szempontjából nem változik semmi, viszont a mentőszolgálat munkatársai jobb körülmények között dolgoznak majd. Az új, Sucevei u. 24 sz. alatti székhely tágasabb mint a jelenlegi, elegendő helyet fog biztosítani a mentőszolgálat alkalmazottainak és a felszerelések, mentőjárművek is a célnak megfelelő helyre kerülnek. „A jelenlegi székhelyünkön nincs elegendő hely, maga az épület pedig régi és nem is tudtuk felújítani, mivel nem a mi tulajdonunk.” - fejtette ki Boțcău.

Akadályok

Az utóbbi két év során többször is eltolódott a felújítás határideje. Miután 2011 májusában Cseke Attila akkori egészségügyminiszter jóváhagyta a Sucevei utcai épületegyüttes felújítására szükséges összeget, a kevéssel később megszervezett versenytárgyalás körüli botrány, illetve az eredmény megóvása miatt a Vestind Construct, mely végül megnyerte a kiírást, csak decemberben fogott neki a munkálatoknak. Újabb megszakítás következett, mivel egy épület beomlott, s a februári hideg miatt pár hétre abba kellett hagyniuk a munkálatokat. A következő probléma az volt, hogy az összeg egy része nem érkezett meg – végül a hiányzó másfél millió lejt tavaly júliusban, a mentőszolgálat megalakulásának 106. évfordulója alkalmából kapták meg, a hírt Cseke Attila szenátor az ünnepségen jelentette be.

Jelenleg az utolsó simítások zajlanak és a tervek szerint jövő hónap folyamán, mihelyt az idő megengedi, megtörténik a költözés is. Nem lesz könnyű, mivel sok felszerelést kell átvigyenek a régi helyről az újra, nyilatkozta a szóvivő. A páciensek mindebből nem fognak érezni semmit, a sürgősségi ellátás folyamatos lesz, tette hozzá. Mint megtudtuk, a munkálatok összértéke több mint kétmillió lej volt.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!