ERDON Helyi hírek

2013.02.11. 14:33

Beteg gyerekeknek segítettek

Nagyvárad - Több mint 80 ezer lejjel támogatta tavaly a nagyváradi Piticot Egyesület a súlyosan beteg gyerekeket, tudatja Dorel Puchianu igazgató közleményben.

Nagyvárad - Több mint 80 ezer lejjel támogatta tavaly a nagyváradi Piticot Egyesület a súlyosan beteg gyerekeket, tudatja Dorel Puchianu igazgató közleményben.

A 80.015 lejes adományból 25 beteg gyereket támogatott tavaly a Piticot Egyesület, amely ezúton köszöni meg mindazoknak a cégeknek és magánszemélyeknek, akik ennek az egyesületnek ajánlották fel jövedelemadójuk 2%-át, illetve bármilyen más módon segítettek. A legjelentősebb pénztámogatást, 14.100 lejt Paraschiv Laura-Cristina kapta, aki többek között érrendelenességben és epilepsziában szenved, s aki ezáltal eljutott a római Bambino Gesu kórházba, ahol megkapta a szükséges kezelést. A pénzt az utazásra, a szállásra és bizonyos gyógyszerek megvételére használta fel. A többi beteg gyerekről, akiket az egyesület segített, bővebben a www.piticot.org honlapon olvashatnak.

Október folyamán szervezték meg a Tanulj jól! elnevezésű versenyt, melyen 400 tanuló vett részt, s melynek folyamán négyezer lejt sikerült összegyűjteniük. Ennek az összegnek a felét egy Vaslui megyei négyéves kisfiú, Ștefan Zota kapott, aki többek között vízfejűségben és szívrendellenességben szenved, s akinek új tolószéket sikerült vásárolni. Szintén az így összegyűlt összegből, valamint egyéb támogatásoknak köszönhetően egy diáklányt segítettek hozzá egy all-in-one számítógéphez. A művészeti líceum egyik tanulójáról van szó, akiknek nagyon jók az eredményei, miközben családja komoly nehézségekkel küzd: három testvére van és egy súlyosan beteg édesapja. A verseny győzteseit egyébként játékokkal, könyvekkel és kerékpárokkal jutalmazták.

Egyéb tavalyi tevékenységeik: A Román Lélek Bálja elnevezésű karitatív rendezvény, valamint A karácsony csodája című ajándékosztási akció. Az egyesület az idén is folytatja akcióit, szeretnék megduplázni a segítségképp nyújtott összeget, és többek mellett egy gyerekek utókezelésére használt orvosi felszerelést szeretnének vásárolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!