ERDON Helyi hírek

2013.02.17. 12:20

A politikai hatékonyság bemutatása

Az 52-es Koalíció a Ruhama Alapítványon keresztül sajtótájékoztatót szervezett február 15-én az alapítvány székhelyén, amelyen ismertették a Politikai hatékonysági térkép elnevezésű tanulmányt.

Az 52-es Koalíció a Ruhama Alapítványon keresztül sajtótájékoztatót szervezett február 15-én az alapítvány székhelyén, amelyen ismertették a Politikai hatékonysági térkép elnevezésű tanulmányt.

A Politikai hatékonysági térkép egy tanulmány, amelyet az 52-es Koalíció hozott létre, és amely a funkciók elosztását kívánja bemutatni Románia Parlamentjében. Az említett tanulmányt Monica Suciu a Ruhama Alapítvány ügyvezető igazgatója és Iulia Dudaş az 52-es Koalíció tagja ismertette. A tanulmányt kilenc információs makett formájában mutatták be, melyeken ismertették a tisztségek eloszlását a parlamentben országos szinten, az északnyugati régió szintjén, minden egyes megyére lebontva, valamint a pártokra való lebontásban is. Monica Suciu elmondta, hogy a tanulmányra azért van szükség, hogy meg lehessen állapítani milyen lehetőségeket és milyen hátrányokat rejt magában a politikai funkciók eloszlása a váradi és az észak-nyugati régió polgárainak érdekérvényesítése szempontjából.

Bizottságok

A tanulmányból kiderül, hogy az északnyugati régió szenátorainak és parlamenti képviselőinek eloszlása nem kiegyenlített, hiszen vannak olyan bizottságok, amelyben a régiónak nincs képviselete, és vannak olyanok is, ahol akár nyolc is van. A régiónak gyenge képviselete van a Szenátus esetében a mezőgazdasági, a védelmi, az oktatási és szabályozási bizottságokban, míg a Képviselőház esetében az emberi jogok és nemzeti kisebbségek, a munka és szociális védelem, a kultúra, a művészet, a külpolitikai, esélyegyenlőségi és információs technológiai bizottságaiban. A régió legjobban képviselt területei a költségvetési, pénzügyi és banki, oktatási, ifjúsági és sport, valamint az emberi jogok bizottságai.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!