ERDON Helyi hírek

2013.01.13. 13:53

Hét év a szakmai továbbképzés területén

A nagyváradi Ruhama alapítvány immár 2005 óta szervez akkreditált szakmai továbbképzési programokat. A hét év alatt több mint 130 képzési időszakban 2400-an vettek részt, ebből 1300-an ingyenesen.

A nagyváradi Ruhama alapítvány immár 2005 óta szervez akkreditált szakmai továbbképzési programokat. A hét év alatt több mint 130 képzési időszakban 2400-an vettek részt, ebből 1300-an ingyenesen.

A Ruhama Alapítvány munkatársai január 10-iki sajtótájékoztatójukon ismertették a hét éves munka eredményeit. Ramona Tăciuleţ osztályvezető elmondta, hogy a felnőtt képzésekkel az alapítvány azokon szeretne segíteni, akik megértették az élethosszig való tanulás fontosságát, és azoknak, akik a munkapiac változásával szerettek volna, vagy szükségük volt szakmai továbbképzésre illetve átképzésre. Az eltelt évek során 2400 személy vett részt a képzéseken, amelyből 1300-an ingyenesen végezhették.

„Az ingyenes képzésen résztvevők száma mindig az összegyűlt pénzalapoktól függ, támogatást kaptunk az Európai Uniótól, köz- és magánforrásokból”-tette hozzá Ramona Tăciuleţ. Az alapítvány tizenhétféle szakmai képzést és továbbképzést szervez a munkaerőpiac igényeinek megfelelően: gyermek- és idős gondozó, kereskedelmi dolgozó, élelmiszer-ipari dolgozó, szociális munkás, építőipari munkás, virágkötő, zöldségtermesztő stb. képzéseket, melyek során a résztvevők elméleti és gyakorlati oktatásban is részesülnek. Az alapítvány különböző cégekkel, közintézményekkel, civil szervezetekkel kötött partnerséget, hogy a képzésen résztvevők itt gyakorlatozhassanak. Mint megtudtuk, a kurzusok közül a gyermek- és idős gondozói képzések a legkeresettebbek, mivel az ezen a szakon végzők külföldön keresnek munkát, hiszen az itt megszerzett és a Munkaügyi és Tanügyi Minisztérium által kiadott diplomákat itthon és külföldön is elismerik.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!