ERDON Helyi hírek

2013.01.17. 16:48

Erőteljes „évnyitó” a Moszkvában

Ismét felpörögni látszik Nagyvárad egyetlen romkocsmájában a kulturális élet. A közönség némi „téli álma” után egymást követik már a teltházas rendezvények a Moszkvában.

Ismét felpörögni látszik Nagyvárad egyetlen romkocsmájában a kulturális élet. A közönség némi „téli álma” után egymást követik már a teltházas rendezvények a Moszkvában.

 

Beindult az új koncertévad is: a magyarországi alternatív zenei szcéna egyik legismertebb együttese, a The Carbonfools volt a váradi Moszkva kávézó idei eddigi legnagyobb dobása. De vélhetően lesznek még „jó húzásaik”, hiszen még csak január van. Ott lépett fel tehát szerda este a Fehér Balázs nevével fémjelzett csapat – mégpedig telt ház előtt. Ez utóbbi azt mutatja, hogy ismét éled a romkocsma népe. Ennek előző jele a néhány nappal korábban tartott silent disco volt, amely esemény szintén sokakat vonzott. (Megsúgjuk: a tervek szerint lesznek még silent disco-estek ugyanott a közeljövőben is.)

Komoly party

Szóval a Carbonfoolsnál tartunk: már a koncert előtt híre ment, hogy a szokásosnál is többeket fog a Moszkvába vonzani ez a csapat. A szervezők szerint végül több mint háromszázan buliztunk a legismertebb magyarországi koncertzenekar dalaira. Az elektronikus, ugyanakkor rock alapokon kikevert dub-blues-disco hangzásvilág megfogta a közönséget, de láthatóan maga a csapat is jól érezte magát a bulin. A közönségkedvenc Fehér Balázs mellett sokan köszöntötték örömmel a Belgából is ismert DJ Tituszt, aki a Carbonfools egyik alapembere is. A szolid kis szórakozás kb. a Hideaway című számuknál csapott át aztán komoly bulizásba, s a csapat sem kímélte magát: erős ráadást nyújtottak, szinte elektronikus csapatás lett a vége.

Jó kis folyamat látszik beindulni a Moszkvában: az utóbbi időben a Colorstar, a Kistehén, majd a silent, és most a Carbonfools fordult meg ezen a helyen, s úgy tudjuk, további ilyen jellegű meglepetéseken is dolgoznak a szervezők. Hogy kik jönnek még a közeljövőben fellépni, azt viszont egyelőre nem áruljuk el. Hogy miért? Csak. Tessék inkább követni a nyilvánosságra hozott programkínálatukat. Maradjunk annyiban: ez a tél is tartogat még ilyen jellegű érdekességeket, s a nyár is erősnek ígérkezik arrafelé.

Szeghalmi Örs

Tököli Magdolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!