ERDON Helyi hírek

2012.12.26. 16:47

Sokan jelentkeztek a sürgősségen

Bihar megye - Légúti fertőzésre utaló tünetekkel jelentkeztek a legtöbben a Megyei Kórház sürgősségi fogadóosztályán. A tűzoltók két holttestet húztak ki kutakból a napokban, s tűzesetek is voltak.

Bihar megye - Légúti fertőzésre utaló tünetekkel jelentkeztek a legtöbben a Megyei Kórház sürgősségi fogadóosztályán. A tűzoltók két holttestet húztak ki kutakból a napokban, s tűzesetek is voltak.

 

Az utóbbi napokban különösen sokan jelentkeztek légúti fertőzés miatt a Megyei Kórház sürgősségi fogadóosztályán, ma délig 64 ilyen esetük volt, tudatta dr. Hadrian Borcea főorvos, a SMURD megyei vezetője. Az esetek többségében nem volt szükség kórházi beutalásra, s a betegek csak azért mentek oda, mert a háziorvosi rendelők ilyenkor be vannak zárva, azonban néhány idős ember esetében tüdőgyulladást kórisméztek, s őket be is utalták. Az elmúlt hétvégén egy hajléktalan személyt vittek be a gyorsmentők a sürgősségre. A 45 éves férfi a Fő utcán, egy kapualjban töltötte az éjszakát, testhőmérséklete 21 fokra csökkent, s hajnalban, amikor megtalálták, nem lélegzett és a szíve sem vert. Kilenc órán keresztül próbálták újraáleszteni, de nem jártak sikerrel, mondta dr. Borcea.

Az utóbbi négy nap alatt öt tűzeset miatt riasztották a tűzoltókat: Barátkán egy melléképület teteje gyulladt ki egy hibásan működő fűtőalkalmatosság miatt, Püspökfürdőn egy fűtőkazán gyulladt ki, Nagyváradon egy Kolozsvári úti házban keletkezett tűz, mivel a kémény mellett fűtőanyagokat tároltak, az Ogorului utcán egy raktárépület gyulladt ki egy petárda miatt, Tinódon pedig egy istállóban keletkezett tűz az elektromos vezeték meghibásodása következtében. Kágyán a tűzoltók egy 79 éves nő holttestét húzták ki egy kútból szombaton, s két napra rá ugyanezt kellett megtegyék Nagyszántón, egy 55 éves nő földi maradványaival. E két esetben a rendőrség vizsgálatot folytat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!