ERDON Helyi hírek

2012.12.23. 11:09

Nyitott templom várta a betérni vágyókat

Az elmúlt évhez hasonlóan a Nagyvárad-újvárosi református templomot idén is megnyitották egy napra mindenki előtt, aki be szeretett volna térni imádkozni.

Az elmúlt évhez hasonlóan a Nagyvárad-újvárosi református templomot idén is megnyitották egy napra mindenki előtt, aki be szeretett volna térni imádkozni.

December 20-án ismét megnyíltak a kéttornyú templom kapui a csendre, imádságra vágyók előtt. A karácsonyi rohanás és vásárlás idején jól esik betérni egy helyre, amelyen kívül marad a nagyvilág, és ahol nem a zaj, hanem a csend vár a betérőre, hogy egy percre megállva, tudja figyelmét az imára, Istenre fordítani. Csütörtökön 10 és 18 óra között bárki, aki úgy érezte, hogy szüksége van egy percnyi megállásra, betérhetett a templomba. Minden egész órában igeolvasás és közös imádkozás is volt. A napot a 18 órától kezdődő bűnbánati istentisztelettel zárták, amelyet a gyülekezeti teremben tartottak meg. Sándor Lajos lelkipásztor prédikációjában a karácsony igazi üzenetére hívta fel a figyelmet. Akkor van igazi karácsony, ha nem csak a közösség, hanem mi egyenként is úgy érezzük, hogy Jézus Krisztus érettünk is megszületett – tette hozzá. Az igehirdetést követően a lelkipásztor elmondta, hogy idén kevesebben voltak a nyitott templomban, mint tavaly. Ennek ellenére bizakodóan tekintenek a jövőbe: „reméljük, hogy hagyományt teremthetünk a kezdeményezésből, és a jövőben olyan igény lesz rá, hogy nem csak egy, hanem több napra is megnyithatjuk templomunkat” – mondta el Sándor Lajos.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!